Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Boerderij Buitenverwachting

Boerderij Buitenverwachting

schapenDe boerderij
Op het biologische bedrijf Buitenverwachting in het Zuid-Hollandse Hoogmade worden verschillende functies gecombineerd. Naast het melkvee houdt de familie Van Rijn ook schapen en andere kleine boerderijdieren. Op de boerderij worden verschillende producten verkocht, zoals vlees en wol. Via een zogenoemde ‘pergola associatie’ worden ook groenten uit de moestuin verkocht. Een pergola associatie vormt een verbinding tussen de producent en de consument. De consument deelt mee in de oogst en betaalt hiervoor van tevoren een bijdrage. Op deze manier is de boer verzekerd van de afzet van zijn producten.

Permacultuur
Bij het beheer van hun boerderij laat de familie van Rijn zich inspireren door het concept permacultuur (permanent agriculture). Daarbij wordt ernaar gestreefd om de principes van de natuur (ecosystemen) toe te passen, bijvoorbeeld bij de productie van voedsel. De familie van Rijn streeft naar een landbouw zonder input van buitenaf, zoals mest of voer. Het landbouwsysteem moet zichzelf in stand houden.

Websites
Zie voor meer informatie over de boerderij en /of over permacultuur de websites www.boerderijbuitenverwachting.nl en www.permacultuurnederland.org.

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI