150 fruitbomen erbij in de Schildersbuurt!

150 fruitbomen erbij in de Schildersbuurt!

Zaterdag 4 maart deelden we vanuit Plan Boom samen met de gemeente Bunschoten 150 fruitbomen uit aan bewoners van de Schildersbuurt en aan inwoners uit de rest van de gemeente die waren ingeloot voor deze actie. Iedereen die een boom kwam halen kreeg duidelijke plant- en beheerinstructies mee. Ook wethouder Wim de Jong was aanwezig om bomen uit te delen.

De fruitbomenactie was in eerste instantie alleen bedoeld voor bewoners van de Schildersbuurt. Het riool wordt hier vervangen en de buurt wordt opnieuw ingericht. Daarnaast wordt bij veel mensen in de tuin gewerkt om de regenwaterpijp af te koppelen van het riool. Als bedankje voor hun geduld en medewerking tijdens deze werkzaamheden, organiseerden we voor de gemeente deze uitdeelactie. Bewoners van de Schildersbuurt de kans gekregen om een gratis appel-, peren- of kersenboompje aan te vragen.

Het was prachtig weer tijdens het uitdelen van de bomen. Bijna 150 mensen kwamen te voet, met de fiets of met de auto naar het schoolplein van basisschool De Ark, waar de bomen uitgedeeld werden. Bewoners van jong tot oud gingen met een boom in de hand op huis aan. De meeste bomen hebben dezelfde dag nog een plek in de tuin gekregen. Een mooie actie waar meer groen is gerealiseerd in Bunschoten!

Plan Boom Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties dat in Utrecht wordt uitgevoerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht. Bomen zijn van levensbelang: ze zorgen voor een stabiel klimaat, goede biodiversiteit en een prettige leefomgeving. Daarnaast is het planten van bomen één van de beste manieren om klimaatverandering tegen te gaan. Daarom wil Plan Boom het aantal bomen in Nederland behouden en uitbreiden met 10 miljoen bomen, waarvan 600.000 stuks in de provincie Utrecht. Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de Nationale Postcode Loterij. Meer weten over Plan Boom? Kijk op www.planboom.nl

Wil je meer weten? Neem contact op met Isabel!

Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Projectleider natuurinclusieve samenleving