Plan Boom voor gemeentes: verhoog het welzijn in uw gemeente met Plan Boom Utrecht

Plan Boom voor gemeentes

Veel gemeentes zetten in op groene wijken. Geen wonder: bomen zijn van levensbelang voor mens én natuur. Toch lopen gemeentes vaak tegen obstakels op bij het vergroenen van wijken. Plan Boom Utrecht ontzorgt en helpt gemeentes door kant-en-klare bomenacties aan te bieden. Zo behaalt u makkelijk uw klimaatadaptatie doelstellingen.

Plan Boom Utrecht

Plan Boom Utrecht is een project van de Natuur en Milieufederatie Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht, waarin we zoveel mogelijk extra bomen willen planten in de provincie Utrecht. Dit doen we onder andere door plantacties op te zetten in samenwerking met gemeentes. De gemeentes Baarn (2021), Houten (2022), Utrechtse Heuvelrug (2023), Nieuwegein (2023) en Bunschoten (2024) gingen u al voor!

“Veel mensen hebben één of meerdere bomen aangeplant en daarmee is een bijdrage geleverd meer groen, een verfraaiing van het (landschappelijke beeld), verhoging van de biodiversiteit en een stukje bewustzijn (natuur en milieu) bij onze inwoners. Deze bomen actie is in mijn ogen zeer zinvol en een goede manier om gemakkelijk een goede bijdrage te leveren aan groen, landschap en biodiversiteit. De samenwerking met NMU was prettig en praktisch, je wordt als gemeente op een goede manier door hen ontzorgd, in de praktische organisatie en communicatie.”

Koen Helling, Beleidsmedewerker Natuur, Landschap en Recreatie/Landschapscoördinator bij de Gemeente Houten

Er zijn verschillende opties voor een Plan Boom actie in uw gemeente, namelijk een uitdeelactie voor de hele gemeente, een bomenactie in één specifieke wijk of een grotere bomenaanplant. 

Meer informatie op de Plan Boom website

Download de flyer met mogelijkheden

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Isabel!

Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Projectleider natuurinclusieve samenleving