30% korting op groen dak voor inwoners van Zeist

april 2, 2024

30% korting op groen dak voor inwoners van Zeist

Mijn Groene Huis organiseert een collectieve inkoopactie voor groene daken in de gemeente Zeist: Zeist Gaat Het Dak Op. Een groendak is een dak bedekt met planten of sedum. Het doel van deze actie is 100 daken in Zeist te vergroenen door het bewoners zo makkelijk mogelijk te maken. De inkoopkorting is per 1 april aan te vragen bij Mijn Groene Huis. Op 15 april om 19:30 organiseert Mijn Groene Huis een online webinar om de actie toe te lichten en alle vragen te beantwoorden rondom het aanleggen van een groen dak.

Duurzaam Dak Zeist

Zeist Gaat Het Dak Op

Bewoners van de gemeente Zeist ontvangen nu tijdelijk een korting van 30% op de aanleg van een groen dak. Daarnaast ontvangen ze, wanneer ze hun regenpijp afkoppelen, een gratis regenton. Tot slot ontvangen aanmeldingen vóór 1 juli 2024 extra korting. Zeist Gaat Het Dak Op wordt gefinancierd door de gemeente Zeist en ondersteund door Natuur- en Milieufederatie Utrecht.

De voordelen van een groen dak

De voordelen van een groen dak zijn legio. Zo zorgt het voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, vermindert het wateroverlast, trekt het nuttige insecten aan die zorgen voor bestuiving, verlengt het de levensduur van je dakbedekking, verhoogt een groen dak het rendement op je zonnepanelen en is het tevens een prachtige toevoeging aan je woning. Bovendien beschermen groene daken ons tegen zowel wateroverlast als droogte.

“Een groen dak aanleggen is nog nooit zo leuk, makkelijk én goedkoop geweest!”

Mijn Groene Huis

Servicepunt

Mijn Groene Huis fungeert gedurende de Zeist Gaat Het Dak Op-inkoopactie als servicepunt. Bewoners kunnen hier terecht voor de afhandeling van hun inschrijving en met al hun vragen over groene daken en deze actie. Er is budget voor 100 daken, op is op.

De Stichtse Rijnlanden

Om de actie extra kracht bij te zetten, stelt het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden extra subsidie beschikbaar aan groepen van acht huishoudens of meer. Deze groepen krijgen 30% extra korting op de aanleg van een groen dak.

Inschrijven

Op 15 april organiseert Mijn Groene Huis een online kennissessie om deze actie toe te lichten. Meld je tijdig aan op de website van Mijn Groene Huis zodat je de link ontvangt. Voor inschrijvingen voor deze actie, meer informatie en de actievoorwaarden kun je terecht op www.mijngroenehuis.nu/hetdakop

Zeist Gaat Het Dak Op is een initiatief van de gemeente Zeist en wordt uitgevoerd door Mijn Groene Huis en ondersteund door de Natuur- en Milieufederatie Utrecht.

Wil je meer weten over duurzame daken? Bekijk dan ons Servicepunt Duurzame Daken en Servicepunt Duurzame Daken Gemeente Zeist.

 

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op!

Profiel Ieke Benschop

Ieke Benschop

Projectleider leefomgeving – duurzame bouw, duurzame daken en circulaire samenleving

06 16 878 023 E-mail