Open Heuvelrugtuinen Route | voor iedereen

Open Heuvelrugtuinen Route

Wil je jouw tuin (verder) vergroenen én van jouw tuin een stukje Nationaal Park maken? Kom dan op zaterdag 29 juni naar bloeiende Heuvelrugtuinen van anderen kijken en laat je inspireren! Na het succes van vorig jaar organiseert Stichting GoedVolk die zaterdag van 11.00 – 15.00 uur de tweede editie van de Open Heuvelrugtuinen Route, waarbij inwoners van gemeente Utrechtse Heuvelrug (elkaars) tuinen en de openbare Heuvelrugtuinen kunnen bekijken.

Tijdens de Open Heuvelrugtuinen Route laten andere Heuvelrugtuiniers zien hoe ze hun tuin hebben ingericht en krijg je tips & advies. Zo kun je aan jouw eigen Heuvelrugtuin beginnen en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug laten groeien en bloeien. Een Heuvelrugtuin bestaat voor minstens 60% uit groen, er wordt gifvrij getuinierd, biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Daarmee levert je tuin een positieve bijdrage aan het klimaat, de lokale biodiversiteit en voldoende drink- en grondwater. Bestrating in een Heuvelrugtuin is waterdoorlatend, waarbij het regenwater de grond in kan sijpelen en kan worden opgenomen.

Aanmelden

Wil jij alle deelnemende tuinen bezoeken? Meld je nu aan! Na aanmelding ontvang je in mei een mail met de adressen van de tuinen die meedoen aan de route. We delen ook wat er te zien is in welke tuin en er zijn leuke verrassingen op te halen in een aantal tuinen.

Aanmelden

Goedvolk

GoedVolk is een initiatief van inwoners van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Zij willen een positieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de regio. Door de aanwezige talenten te mobiliseren en in te zetten voor thema’s die leven en van belang zijn voor onze samenleving. Iedereen is GoedVolk!.

Het project Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie.

Meer informatie? Neem contact op met Laura!

Profiel Laura Smid

Laura Smid

Projectleider klimaat – duurzame energie