Terugblik Duurzame Daken Bewonersavond, 12 maart 2024

maart 15, 2024

Terugblik Duurzame Daken Bewonersavond

Dinsdag 12 maart organiseerde de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) in de Dakzaal van het Hof van Cartesius een bewonersavond over Duurzame Daken.

“Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen; een duurzaam groendak zorgt voor meer biodiversiteit, een gezonde leefomgeving, waardestijging van je huis, het dak gaat langer mee, verkoeling in de zomer...”

Ieke Benschop, NMU

Geïnteresseerde inwoners van de stad luisterden naar de introductie op het onderwerp van Ieke Benschop van de NMU. Daarna kwamen drie aanbieders van duurzame daken aan het woord. Samen met de NMU bieden zij een collectieve inkoopactie aan; zie de speciale actiepagina hierover.

De bedrijven Solar Sedum, Babylon Daken en Dakbloemenweide hebben alle drie een uniek duurzaam aanbod. Zie hier hun presentaties:

 

Duurzame Daken

 

Marijn Schrijnemaekers van de gemeente Utrecht lichtte tot slot de subsidie van de gemeente Utrecht toe. Deze is voor alle dakeigenaren bedoeld, dus voor bedrijven, organisaties, VvE’s en particulieren. Hij sprak over onder anderen de voorwaarden en het aanvraagproces en het feit dat er ook samen met meerdere buurtbewoners een aanvraag gedaan kan worden.

Zie hier de presentatie en infographic van de gemeente.

Tijdens en na de verhalen van deze enthousiaste sprekers was er opnieuw genoeg ruimte om vragen te stellen, het was een informatieve en leerzame dag!

Bekijk hier de presentatie van de NMU.

Collective inkoopactie

Vragen of meer weten? Neem contact op Ieke!

Profiel Ieke Benschop

Ieke Benschop

Projectleider leefomgeving – duurzame bouw, duurzame daken en circulaire samenleving