Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
William Pouw

William Pouw

“Wij gebruiken voor de bemesting compost en biologische luzerne. Ook stimuleren wij de regenwormen voor een goede humus verhouding in de grond”.

williamFruitteeltbedrijf William Pouw
Het fruitteeltbedrijf bestaat uit 10 hectare peren en 8 hectare appels. Het fruit wordt geteeld op zware rivierkleigrond, gelegen in Schalkwijk en wijk bij Duurstede.

Ieder jaar wordt er geprobeerd om het fruit zo puur en smaakvol mogelijk aan onze bomen te laten groeien. En dat is in het Hollandse klimaat nog een hele uitdaging!

Wat is biologisch telen?
Biologisch is eigenlijk heel slim omgaan met alles wat leeft. Als je goed zorgt voor de natuur, zorgt die ook goed voor jou. Planten en dieren krijgen de tijd om te groeien en de bodem raakt niet uitgeput. Dus geen kunstmest, geen chemische middelen en geen appelsgentechnologie. Onkruid wordt niet platgespoten, maar met maaien, schoffelen en harken aangepakt.
De fruitteler probeert samen te werken met koolmezen die rupsen eten, zweefvliegen die bladluizen eten, enzovoort. Met nestkastjes en bloembedden worden deze helpers gelokt.

Bodem
Helaas is deze belangrijke hulpbron ook één van de meest verwaarloosde bronnen. Biologische telers kunnen goed uitleggen waarom de bodem essentieel is voor het leven op aarde omdat het planten voedt, die op hun beurt voedsel en zuurstof leveren aan mens en dier.

 

Wil je meer weten over William en zijn bedrijf? Neem dan een kijkje op de websitewilliampouw.nl/

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI