Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Beekhoeve

Beekhoeve

koe met kalfDe Beekhoeve
De Beekhoeve is een biologische melk- veehouderij en ligt in het buitengebied van Kamerik. Duurzaam ondernemen en agrarisch natuurbeheer vormen de basisprincipes. En omdat het grasrijke veenweidegebied van grote waarde is, betrekt De Beekhoeve burgers bij het bedrijf.

Duurzaam boeren
Biologisch boeren is een bewuste keuze van De Beekhoeve. Dat betekent duurzaam ondernemen met zorg voor het land en met aandacht voor mens en dier die samenleven in het bijzondere veenweidegebied. Voor de koeien houdt biologisch boeren in dat ze zoveel mogelijk op het land koe7grazen en weinig krachtvoer krijgen.

Zonnepanelen
Duurzaam ondernemen uit zich ook in het hebben van zonneboilers en zonnepanelen. Daarvoor is een speciaal project onder de naam Boer zoekt buur voor zonnepanelen gestart.

Eigen mest
Aandacht voor het land uit zich bij De Beekhoeve ook in het gebruiken van eigen mest. Ruige en dunne mest vervangen de kunstmest. En in plaats van bestrijdingsmiddelen wordt onkruid mechanisch en handmatig bestreden.

landhek bij Elst kleinBodem
De gezonde natuurlijke meststoffen leveren een bodem die water beter vasthoudt en beter filtert waardoor ons grondwater schoner wordt.

Biologische producten van de boerderij
Genieten van De Beekhoeve kan ook door het proeven van allerlei biologische producten van de boerderij. Er zijn verschillende soorten vlees en vleeswaren, appel en appel/perensap en walnoten.

Koe adopteren
De koeien en kalfjes van De Beekhoeve kunnen worden geadopteerd door burgers. Het idee daarvan is burgers te verbinden met de boerderij en de boer te helpen verduurzamen, zo ontstaat een langdurige relatie met boterbloemkleinmensen van buiten het boerenbedrijf. Deze adoptievrienden bezoeken de boerderij en hun koe regelmatig tijdens boerderijdagen die speciaal voor hen worden georganiseerd.

Meer lezen over de Beekhoeve of een koe adopteren? Neem dan een kijkje op de website.

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI