Groen dak

Groene daken

Groene daken zijn nuttig voor dieren, planten, mensen en de stad. Ze zorgen voor verkoeling in huis (gemiddeld zo’n 4 graden). Dit bespaart daarnaast energie bij een eventuele airco. Ook geven groene daken verkoeling op en rond het dak, wat bijvoorbeeld zonnepanelen beter laat presteren.

groenMaar groene daken hebben nog meer voordelen. Ze dragen namelijk ook bij aan biodiversiteit en vormen een extra leefgebied voor tal van insecten, welke op hun beurt van groot nut zijn omdat ze bloemen bestuiven en zorgen voor een ecologisch evenwicht.  Kortom: ze voegen biodiversiteit toe. Een positieve ontwikkeling in de toenemende verstedelijking en verdichting in onze provincie . Groene daken passen goed in de groeiende behoefte aan leefbare en gezonde steden en dorpen. Mensen voelen zich prettig in een groene omgeving. Groen zien verbetert de gezondheid en vermindert stress. Niet voor niets past een groen dak in een ‘healing environment’.

En wist je dat een groen dak per vierkante meter tot 200 gram fijnstof per jaar opvangt het dak bescherming biedt tegen zonlicht, waardoor het dak tot wel twee keer langer meegaat dan een bitumen dak. En wat te denken van het uitzicht?

Tags:

Wil je meer weten? Neem dan contact op!

Profiel Pauline van Norden

Pauline van Norden

Projectleider klimaat - circulaire samenleving