Workshop Zoek om de Hoek, van Solo naar Samen: Ervaringen Recyclebar Woerden en Afvalvrije Route | Voor iedereen

Workshop Zoek om de Hoek, van Solo naar Samen: Ervaringen Recyclebar Woerden en Afvalvrije Route 

‘Zoek om de Hoek, van Solo naar Samen’ is een evenementenreeks van de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Centraal staat de vraag hoe jij als bewoner je wijk socialer en duurzamer kan maken. Alle workshops zijn gelinkt aan de thema’s minder kopen, slimmer kiezen, langer gebruiken en beter weggooien. Op woensdagavond 23 oktober gaan we het hebben over de ervaringen met de recyclebar uit Woerden en hoe je een Afvalvrije Route opzet, in Mijn Groene Huis in Zeist.

Meld je aan

Recyclebar

Denk je vaak: ik heb iets dat ik niet meer nodig heb, maar wil het liever niet weggooien? Dan is de Recyclebar misschien iets voor je! In dit kastje kun je op je kantoor, school of buurthuis een inzameling starten van waardevolle producten. Want wat voor de een afval is, kan voor de ander een schat zijn. Denk aan kroonkurken, bubbeltjes plastic, plastic doppen, panty’s, kurken, elektrische snoeren, kaarsvet, etc.  

Op 23 oktober neemt Jacqueline van Noordenne je mee in haar ervaringen. Zij is de enthousiaste bedenker van de recyclebar. Haar vurige wens is dat er zoveel mogelijk recylebars komen. Waardoor we minder weggooien en meer waardevolle grondstoffen op een goede manier weer gebruiken! Op deze avond vertelt ze alles over de voordelen van zo’n recyclebar.  

Afvalvrije Route

Een Afvalvrije Route is een wandeltour langs winkels die open staan voor boodschappen doen in eigen verpakkingen. Weg plastic, hallo eigen bakjes en zakjes! Samen met gelijkgestemden ga je, onder leiding van een gids, op pad om deze plekken te bezoeken. Zodat je voortaan precies weet waar in je woonplaats je terecht kan voor  jouw plasticvrije boodschappen. Steeds meer plekken hebben al zo’n een Afvalvrije wandeltour. In de provincie Utrecht bijvoorbeeld in Amersfoort, De Bilt/Bilthoven, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

Ervaringsdeskundige Kirsty Mulder van Zero Waste Groene Hart vertelt je deze avond alles over hoe jij zelf je eigen Afvalvrije route op kan zetten! Door het organiseren van zo’n activiteit bij jou in de buurt, ontmoet je gelijkgestemden en inspireer je anderen. En: het is ook nog hartstikke gezellig.

Wat kun je verwachten? 

  • Praktische tips en stappenplannen 
  • Inspirerende succesverhalen en voorbeelden 
  • Netwerken met gelijkgestemde buurtbewoners 
  • Leer hoe je locaties zoals scholen en buurthuizen kunt gebruiken voor je evenement 

 Waarom meedoen? 

  • Leer van andere succesvolle concepten
  • Ontdek hoe je bijdraagt aan een duurzamere wereld 
  • Maak je eigen wijk of woonplaats een stukje leuker en socialer

Praktische informatie 

Datum: woensdag 23 oktober

Tijd: 19:00 – 21:00 uur 

Locatie: Mijn Groene Huis, Slotlaan 279, Zeist

Kosten:  gratis 

Aanmeldingen: via deze link

Wil je meer weten? Neem contact op met Ieke!

Profiel Ieke Benschop

Ieke Benschop

Projectleider leefomgeving – duurzame bouw, duurzame daken en circulaire samenleving