Introductie warmtepomp | voor energie-ambassadeurs

Introductie warmtepompen – voor energieambassadeurs – 19 november 2024

AANMELDEN

Vanwege de energietransitie komen bewoners steeds vaker met vragen over warmtepompen. In deze training krijg jij als energiecoach een introductie over warmtepompen. De training geeft je die informatie die jij nodig hebt om bewonersvragen te beantwoorden. We gaan dat op een hele praktische manier doen, waarbij we niet diep de techniek ingaan. Met de aangeboden kennis ben jij in staat goed met bewoners mee te denken.

Na de training kan je de bewoner helpen in het maken van hun keuze of zij wel of niet een warmtepomp willen inclusief variaties met hun voor en nadelen. Met een eenvoudige praktische rekentool kan je de bewoner inzicht geven in de kosten en baten van de aanschaf (hybride) warmtepomp.

Datum: 19 november 2024
Tijd: 19.45 – 21.45, inloop vanaf 19.30 uur
Trainer: Huub Pennock
Locatie: SDG Hub, Stationsplein, Amersfoort

Kosten: de training is kosteloos voor energieambassadeurs/bewoners die collectief aan de slag willen met energiebesparing.

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energie besparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij/zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Altijd op de hoogte zijn van onze trainingen en evenementen en ander nieuws over lokale energie? Abonneer je op onze nieuwbrief Servicepunt Energie.
Of kijk op onze site op de activiteitenpagina.

 

logo oer nmu foodvalley regio amersfoort

 

Tags:
Profiel Jessica Doorn

Jessica Doorn

Projectleider klimaat – duurzame warmte