Heuvelrugtuinen

We betrekken bewoners bij natuur en het Nationaal Park

Heuvelrugtuinen

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug onderscheidt zich van de meeste andere Nationale Parken in Nederland vanwege de hoeveelheid mensen die er in wonen, werken en leven. In het project Heuvelrugtuinen betrekken we bewoners bij natuur en het Nationaal Park. Dit doen we door samen met hen meer natuurkwaliteit toe te voegen in hun eigen tuin en buurt.

Het project Heuvelrugtuinen gaat begin 2019 van start in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een heuvelrugtuin is een natuurlijk ingerichte tuin, met minimale verharding en veel groen, gifvrij en met streekeigen planten en vogelkasten.

We vergroten de bekendheid van het Nationaal Park onder bewoners, betrekken hen bij natuur en geven hen de mogelijkheid zelf een bijdrage te leveren met hun eigen tuin of buurt. Ook betrekken we gemeenten en bijvoorbeeld tuincentra en hoveniers. Uiteindelijk is er een lokaal netwerk van actieve en betrokken bewoners, ondernemers en overheden die samen bijdragen aan de bijzondere waarde van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Tags:

Wil je meedoen? Neem dan contact op met Jeannine van Bree!

Profiel Jeannine van Bree

Jeannine van Bree

Duurzame mobiliteit | Groen-blauwe stad