Heuvelrugtuinen

We betrekken bewoners bij natuur en het Nationaal Park

Heuvelrugtuinen

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug onderscheidt zich van de meeste andere Nationale Parken in Nederland vanwege de hoeveelheid mensen die er in wonen, werken en leven. In het project Heuvelrugtuinen betrekken we bewoners bij natuur en het Nationaal Park. Dit doen we door samen met hen meer natuurkwaliteit toe te voegen in hun eigen tuin en buurt.

In een nieuw project gaan de NMU, IVN, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, gemeenten, provincie en bewoners aan de slag om Heuvelrugtuinen te maken. We zoeken bewoners, bewonersinitiatieven, gemeenten en andere partijen die hieraan mee willen doen. Het gaat om bewoners en organisaties in de Heuvelrug gemeenten: Utrechtse Heuvelrug, Zeist, De Bilt, Woudenberg, Rhenen, Baarn, Soest, Amersfoort, Leusden en Veenendaal.

Een Heuvelrugtuin is een natuurlijk ingerichte tuin, bijvoorbeeld met zo min mogelijk tegels, veel groen, met kasten voor vogels en bijen, met streekeigen planten en zonder gebruik van gif. Zo creëren we samen meer natuurwaarde voor het nationaal park, maar het is natuurlijk ook gewoon hartstikke fijn wonen, en we dragen bij aan klimaatadaptatie en schoon drinkwater.

Het project start eind 2019, begin 2020. De aanpak voor het project wordt momenteel nog verder uitgewerkt Lees hier meer!

Tags:

Wil je meedoen? Neem dan contact op met Jeannine van Bree!

Profiel Alies van den Berg

Alies van den Berg

Projectmedewerker Groen aan de Buurt en Duurzame Landbouw 0638080972 E-mail LinkedIn