Cursus Van bestemmingsplan naar omgevingsplan | voor inwoners en belangengroepen

Van bestemmingsplan naar omgevingsplan

Sinds 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht en is er veel veranderd op het gebied van ruimtelijke plannen. Laat je daarom op maandag 7 en 14 oktober bijspijkeren in onze cursus ‘Van bestemmingsplan naar omgevingsplan’! In twee avonden leer je over de hoofdlijnen van de Omgevingswet en de belangrijkste instrumenten om hier invloed op uit te oefenen, op het gebied van natuurbescherming, milieu en duurzaamheid.

Meld je aan

Deze cursus biedt jou als individuele inwoner of groene belangengroep de instrumenten om effectief invloed uit te oefen op besluitvormingsprocessen over ruimtelijke plannen. Er is ook genoeg ruimte voor de inbreng van eigen casussen van deelnemers. Zo leren we van elkaar en kunnen we elkaar onderling ondersteunen en versterken.

De cursus bestaat uit 2 avonden die samen één geheel vormen. We beginnen vroeg, maar er is een pauze, waarin de deelnemers kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Bovendien is de cursus inclusief een gratis (vegan) maaltijd.

 

Praktische informatie

Datum: maandag 7 oktober en 14 oktober 2024

Tijd: 16.30 – 21.00 uur

Locatie: het Natuur en Milieufederatie kantoor: Arthur van Schendelstraat 600, Utrecht

Kosten: gratis

Aanmelden: via dit formulier

Kan je niet op 7 en 14 oktober, maar heb je wel interesse in deze cursus? Meld je dan aan voor onze interesselijst. Dan krijg je bericht als we deze cursus in 2025 opnieuw organiseren.

Ja, hou mij op de hoogte van komende cursussen

Vragen of meer weten? Neem contact op met Martha!

Profiel Martha Harssema

Martha Harssema

Projectleider natuurinclusieve samenleving – ruimtelijke ordening