Leren over Warmte: initiatieven en projectleiders gezocht

november 15, 2021

Leren over Warmte: initiatieven en projectleiders

Update april 2022: deze training is voorjaar 2022 gestart, maar bij voldoende belangstelling geven we hem wellicht volgend jaar weer. Geef via dit formulier vast je interesse door, dan houden we je op de hoogte. 

Wil je je buurt voorzien van duurzame warmte? Of zelfs helemaal aardgasvrij worden? In februari 2022 begint de NMU een programma om bewonersinitiatieven te ondersteunen om dit voor elkaar te krijgen. Buurtinitiatieven krijgen ondersteuning bij het betrekken van bewoners en het in kaart brengen van de mogelijkheden. Mensen die zo’n warmte-initiatief professioneel willen begeleiden, kunnen bij de NMU een opleiding tot Coöperatief Projectleider Warmte volgen. Zo helpen we het klimaat, voorzien we wijken van duurzame warmte, en zetten we bewoners aan het roer om de overstap van aardgas naar duurzaam te maken. 

Buurtinitiatieven 

Wil je als bewonersgroep of energie-coöperatie aan de slag met warmte, maar weet je nog niet hoe? In dit programma zal de NMU een aantal energie-initiatieven ondersteunen bij onderzoeken van de mogelijkheden voor duurzame warmte in hun buurt. Door middel van een community of practice wisselen we onderling ervaringen uit en leren we van elkaar. Heb je interesse? Laat het ons dan weten! 

Coöperatieve Projectleiders Warmte 

Een warmteproject van de grond krijgen is niet eenvoudig. Heb jij de ambitie om de kar te gaan trekken bij een warmteproject? Bij het nieuwe trainingsprogramma van de NMU leer je alles over coöperatieve warmteprojecten. We bespreken het betrekken van bewoners en het omgaan met weerstand. We leren samen over technieken, mogelijke warmtebronnen, subsidies en kosten. Lijkt dit trainingsprogramma je wel wat? Lees dan onze flyer en stuur ons een berichtje!

Meer informatie 

Voor meer informatie en aanmeldingen als buurt-initiatief of voor het trainingsprogramma neem je contact op met Jessica Doorn, j.doorn@nmu.nl, 06-38080823. 

Wil je op de hoogte gehouden worden? Geef dan via dit formulier door dat je interesse hebt in het project Leren over Warmte.

Tags: