Burendag in Hoenderdaal op 24 september: plantenruilbeurs en duurzame tuinenroute

augustus 26, 2022

Burendag in Hoenderdaal op 24 september: plantenruilbeurs en duurzame tuinenroute

Voor bewoners van Hoenderdaal is er 24 september een Burendag, georganiseerd door Goed Volk. Er is een duurzame tuinenroute en plantenruilbeurs en er staan vrijwilligers aan wie bewoners alles kunnen vragen om de eigen tuin te vergroenen.

Duurzame tuinenroute

Bewoners kunnen een kijkje nemen in groene duurzame tuinen van buurtgenoten tijdens de duurzame tuinenroute. In de wijk ligt ook een echte ‘Heuvelrugtuin’. Dat is een tuin met planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Door een Heuvelrugtuin aan te leggen, creëren bewoners een stukje nationaal park in hun eigen achtertuin. Een Heuvelrugtuin is minstens 60% groen, er wordt gifvrij getuinierd en het biedt beschutting voor vogels en insecten.

Plantenruilbeurs

Op de plantenruilbeurs kunnen bewoners planten ruilen: planten voor planten, maar ook tegels voor planten. Bewoners die hun tuin nog vol hebben liggen met grijze stenen kunnen deze inleveren voor een setje planten. Er is ook advies over hoe je het tegelwippen kunt aanpakken en hoe je een leuke tuin maakt zonder tegels.

Meer weten? Mail: natuursterrenwijkHoenderdaal@gmail.com

Tags:
Profiel Alies van den Berg

Alies van den Berg

Projectleider Heuvelrugtuinen, Plan Boom, Voedselbossen/agroforestry en Groen aan de Buurt 06 38 080 972 E-mail LinkedIn
Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Medewerker duurzame landbouw, natuur, mobiliteit en schone lucht 06 48 407 689 E-mail LinkedIn