Training warmtepompen | voor energie-ambassadeurs

Warmtepompen – deel 2

Heb je de training warmtepomp deel 1 gedaan en wil je je verder verdiepen? Kom dan naar de training voor energievrijwilligers van 20 juli 2023.

Onderwerpen:

  • Soorten warmtepompen, met naast het overzicht specifiek aandacht voor lucht-water, lucht-lucht en water-water.
  • Speciale warmtepompen, zoals hybride, PVT, ventilatie en boosterwarmtepomp.
  • Aandachtspunten bij het kiezen van een warmtepomp

Insteek is hierbij om een overzicht over de verschillende soorten warmtepompen te geven met de voor- en nadelen van elk soort. Verder gaan we globaal naar kosten en baten van de verschillende soorten kijken en op het eind nog een keer stilstaan bij de toepassingsmogelijkheden.

Omdat het hierbij meer om de technische kant gaat is het belangrijk dat de deelnemers weten hoe een warmtepomp werkt, wat de voorwaarden zijn om een warmtepomp te kunnen installeren, een idee ervan hebben welke manieren er zijn om warmtepompen te dimensioneren en wat (globaal) de regelgeving inhoudt.

Deze training gaat niet in op wanneer je huis geschikt is voor een warmtepomp, want dat is in deel 1 behandeld. Heb je deel 1 nog niet gevolgd en zou je dat wel willen, geef dat dan even door via info@nmu.nl.

De training wordt gegeven door HOOM en wordt kosteloos beschikbaar gesteld door OER voor bewonersinitiatieven. Je krijgt toegang tot de digitale HOOM leeromgeving.

Locatie:

Tijd: 19.30 uur-21.30

Kosten: de training is kosteloos voor energieambassadeurs / Bewoners die collectief aan de slag willen met energiebesparing

AANMELDEN

Er zijn meer trainingen voor energie-ambassadeurs! Kijk hier

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Kortom, een energieambassadeur:

Altijd op de hoogte zijn van onze trainingen en evenementen en ander nieuws over lokale energie? Abonneer je op onze nieuwbrief Servicepunt Energie.
Lees hier de meest recente nieuwsbrief
Of kijk op onze site op de activiteitenpagina.

 

 

logo oer nmu foodvalley regio amersfoort

 

Tags:
Profiel Jessica Doorn

Jessica Doorn

Projectleider klimaat – duurzame warmte