Training warmtepompen | voor energie-ambassadeurs

Voor deze avond is een wachtlijst. Je kunt je aanmelden en dan laten we je weten als er een plekje vrijkomt of je krijgt bericht als we een volgende training gepland hebben.

Warmtepompen

Benieuwd naar de mogelijkheden van warmtepompen? Kom dan naar de training voor energievrijwilligers van 27 maart.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Is het huis geschikt? Isolatie, lage temperatuur, dimensionering
  • Regelgeving
  • Werkwijze warmtepomp
  • Soorten warmtepompen en korte toelichting over werking, toepassingen etc.

De training wordt gegeven door HOOM en wordt kosteloos beschikbaar gesteld door U-thuis voor bewonersinitiatieven.

Locatie: Utrecht, de Kargadoor, Oudegracht 36

Tijd: 19.30 uur

Kosten: de training is kosteloos voor energieambassadeurs / Bewoners die collectief aan de slag willen met energiebesparing

AANMELDEN

Er zijn meer trainingen voor energie-ambassadeurs! Kijk hier

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Kortom, een energieambassadeur:

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.

Samenwerkingsverband U-Thuis

De NMU ondersteunt de energie-ambassadeurs samen met Energie-U, de energie coöperatie uit Utrecht. Dit doen we voor U-Thuis, het samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de regio Utrecht dat actief is om energiebesparing bij particuliere woningen te versnellen

 

 

Tags: