Theorie en gebruik van de warmtecamera | voor energie-ambassadeurs

Theorie en gebruik van de warmtecamera
1 en 8 februari 2024 (VOL)

Deze training is voorbij. Altijd op de hoogte blijven van komende trainingen? Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief Servicepunt Energie.

De warmtecamera is een geweldig middel om inzicht te krijgen in de kansen voor energiebesparing. We bieden daarom een training van twee avonden aan om hiermee om te leren gaan.

Let op: deze cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte.
Het is de bedoeling dat je bij beide avonden aanwezig bent

Datum: 1 en 8 februari 2024
Tijd: 19.30 – 21.30 (inloop vanaf 19.15 uur)
Trainer: Ad Kwak, Energie-U
Locatie: SDG Hub, Stationsplein 16, 3818 LE Amersfoort

1 februari:
Op de eerste avond leer je over de theorie van de warmtescan. Je leert wat er komt kijken bij het maken van een warmtebeeld en hoe je dit beeld uiteindelijk kunt beoordelen. Waar liggen de grenzen van de beoordeling en is het absoluut waar wat ik meet? Daarnaast zal er een instructie van de bediening van de camera’s plaatsvinden.

8 februari:
De tweede avond is een praktijkavond waarbij je de gelegenheid krijgt zelf een warmtescan te maken. Deze training is afhankelijk van de temperatuur. Indien het koud genoeg is zullen er warmtefoto’s gemaakt worden. Indien dit niet het geval is zullen foto’s die al eerder gemaakt zijn benut worden om met elkaar te leren hoe ze geanalyseerd kunnen worden.

Voor: Energieambassadeurs/bewoners die hun buren willen helpen met besparen

Deelname aan deze training is gratis voor lokale initiatieven.

AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK (VOL)

Inschrijven: Deelname is GRATIS. Na opgave ontvang je een aantal dagen voor de start meer informatie over het programma.

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring.
Kortom, een energieambassadeur kan goed vertellen én goed luisteren!

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, abonneer je.

De trainingen worden mogelijk gemaakt door OER.

logo oer nmu foodvalley regio amersfoort

Profiel Jessica Doorn

Jessica Doorn

Projectleider klimaat – duurzame warmte