Fruit uit de tuinen van Gebouwendriften

Fruit uit de tuinen van Gebouwendriften

Afgelopen zaterdag 25 november deelden we bijna 50 fruitbomen uit aan de bewoners van de wijk Gebouwendriften in Nieuwegein. Bewoners uit de wijk konden de biologische fruitbomen met fikse korting aanschaffen. Iedereen die een boom kwam halen kreeg duidelijke plant- en beheerinstructies mee. De vrijwilligers van Samen Duurzaam Nieuwegein waren aanwezig om te helpen met het uitdelen en om bewoners te helpen met planten als dat gewenst was. De actie werd vanuit Plan Boom in samenwerking met de gemeente Nieuwegein en woningcorporatie Jutphaas Wonen georganiseerd.

Het was koud en regenachtig, maar de reacties van de bewoners waren hartverwarmend. Met veel enthousiasme liet een enkeling haar eigen tuin zien en het zelfbeheer dat ze uitvoerde. Bekende rassen zoals de Elstar en Conference werden uitgedeeld, maar ook minder bekende rassen zoals Benoni en Cox Orange Pippin zijn nu in Gebouwendriften te vinden. De actie werd gehouden in het kader van Betere Buurten, een project van de gemeente Nieuwegein. Niet alleen de openbare ruimte wordt aangepakt in dit project, maar er is ook aandacht voor de tuinen. Tuinen zijn tenslotte een belangrijk onderdeel van het groen in Nieuwegein.

Plan Boom Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties dat in Utrecht wordt uitgevoerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht. Bomen zijn van levensbelang: ze zorgen voor een stabiel klimaat, goede biodiversiteit en een prettige leefomgeving. Daarnaast is het planten van bomen één van de beste manieren om klimaatverandering tegen te gaan. Daarom wil Plan Boom het aantal bomen in Nederland behouden en uitbreiden met 10 miljoen bomen, waarvan 600.000 stuks in de provincie Utrecht. Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de Nationale Postcode Loterij. Meer weten over Plan Boom? Kijk op www.planboom.nl

Wil je meer weten? Neem contact op met Isabel!

Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Projectleider natuurinclusieve samenleving