Klimaatambassadeurs

Klimaatambassadeurs

Veel mensen vinden het lastig om te weten waar ze moeten beginnen bij het klimaatbestendig maken van hun huis, tuin en buurt. De NMU leidt daarom bewoners en vrijwilligers met interesse in klimaatadaptatie, op tot klimaatambassadeurs.

Trainingen klimaatambassadeurs
Heftige buien, wateroverlast, of juist langere perioden van hitte en droogte. Door klimaatverandering krijgen we er vaker mee te maken, maar je kunt er iets aan doen en de overlast beperken. Wil je weten hoe en wil je samen met andere inwoners aan de slag met klimaatadaptatie in jouw wijk, buurt of gemeente? Meld je aan bij ons netwerk van klimaatambassadeurs en volg de trainingen.

Trainingen voor klimaatambassadeurs bij lokale initiatieven en inwonersgroepen
Er kan van alles om onze leefomgeving mooier én klimaatbestendiger te maken. We kunnen bijvoorbeeld tegels en stenen weghalen, meer groen aanleggen, water meer ruimte geven of een duurzaam dak aanleggen. Alleen weten veel mensen niet hoe dat moet of waar ze moeten beginnen. Daarom geven wij trainingen over klimaatadaptatie. De trainingen zijn bedoeld voor ‘klimaatambassadeurs’, oftewel inwoners en vrijwilligers betrokken bij lokale initiatieven of inwonersgroepen, die aan de slag gaan of willen gaan met klimaatadaptatie.

Meedoen?
Ben je actief betrokken in jouw gemeente, wijk of buurt? Houd je je bezig met of wil je aan de slag met het thema klimaatadaptatie? Ben je op zoek naar meer informatie? En wil je samen met anderen in jouw gemeente invulling geven aan het thema klimaatadaptatie? Doe dan mee aan een van onze trainingen. Je vindt het aanbod hieronder. Daarnaast kunnen we, als je dat wilt, met jou meedenken bij het opzetten of uitvoeren van acties in jouw eigen gemeente.

Agenda 2022

  • Dinsdag 10 mei: Training ‘Duurzame daken’ meer info en aanmelden
  • Maandag 23 mei: Training ‘Goed omgaan met water in je tuin’ meer info en aanmelden
  • Dinsdag 7 juni: Training Integraal klimaatadaptatieplan voor de woning (klimaatadaptatie en energiebesparing) aanmelden
  • Training gedragsverandering: datum in juni volgt
  • Meer trainingen volgen

Download hier onze flyer en stuur hem door in je netwerk!

 

Waar zijn klimaatambassadeurs actief

Op dit moment zijn er 40 klimaatambassadeurs actief in 14 Utrechtse gemeenten: Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, Leusden, Nieuwegein, Oudewater, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug,  Vijfheerenlanden, Woerden en Zeist.

Meer informatie? Neem contact op!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

Profiel Jeannine van Bree

Jeannine van Bree

Duurzame mobiliteit | Groen-blauwe stad