U-Thuis training integraal energieplan voor de woning (U-Thuis)

Training integraal energieplan voor de woning

Woensdag 14 en 28 september 2022

19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.15).
Locatie: Utrecht, meer informatie volgt

Voor:  mensen die als energie-ambassadeur/coach/vrijwilliger* aan de slag zijn of willen.

Aanmelden

Tijdens deze avond gaan we aan de slag met een integraal energieplan van de woning. De kennis van veel energieambassadeurs richt zich op losse technische maatregelen
aan de woning, zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Om bewoners goed te kunnen adviseren is het echter belangrijk om naar een samenhangende aanpak voor de woning te gaan. Het is daarvoor belangrijk om te kijken naar het type woning, bouwjaar, het
energieverbruik, het aantal bewoners, wat er al gedaan is en wat de
ambities zijn. Tijdens de training leer je van Kees Stap
(Energiepaleis) over hoe je integraal naar een woning kunt kijken en
bewoners hierin kunt adviseren. Deze training is een eerste stap om
hier kennis over op te doen.
De twee avonden zijn bedoeld als één geheel en het is daarom gewenst om beide avonden te volgen.

Lees hier over het hele trainingstraject voor energieambassadeurs.
En bekijk hier de aankomende trainingen.


*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Kortom, een energieambassadeur:

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.

De trainingen tot energie-ambassadeur worden georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht en Energie-U in opdracht van U-Thuis, het samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de regio Utrecht met als doel om energiebesparing bij particuliere bewoners te versnellen.

Tags: