Trainingen zomer/najaar 2022

augustus 1, 2022

Trainingen zomer/najaar 2022

Ben je energie-ambassadeur of wil je energie-ambassadeur worden? Hoor je bij een energie-initiatief, wil je de buren helpen verduurzamen, of wil je vanuit een gemeente ondersteuning bieden? Dan hebben we een aantal erg nuttige trainingen voor je in de aanbieding. Meld je snel aan!

Alle trainingen staan in de activiteitenagenda.

NIEUW in 2022: het opleidingstraject Leren over Warmte Lees meer en/of meld je aan voor de interesselijst.

Heb jij zelf een goed idee voor een thema-avond? Laat het ons weten!

Wat is een energieambassadeur?
Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een trainingstraject doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring.

Kortom, een energieambassadeur:

Kosten: de trainingen zijn kosteloos voor (aankomend) energieambassadeurs / Bewoners die collectief aan de slag willen met energiebesparing

De trainingen tot energie-ambassadeur worden georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht en Energie-U in opdracht van U-Thuis, het samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de regio Utrecht met als doel om energiebesparing bij particuliere bewoners te versnellen.

 

 

 

Trainingen in de regio Amersfoort en Foodvalley worden mogelijk gemaakt door OER!; het Ondersteuningsprogramma Energie-initiatieven.

logo oer nmu foodvalley regio amersfoort

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.