OER! Training klimaatadaptatie en energiebesparing 30 maart 2022

OER training klimaatadaptatie en energiebesparing

30 maart 2022

Groene daken bieden verkoeling in de zomer: zowel in huis blijft het koeler, maar ook de zonnepanelen blijven koeler, waardoor er meer zonnestroom wordt opgewekt. Ook gaat de dakbedekking langer mee, en stimuleer je de biodiversiteit. In deze training leer je over de koppelkansen van klimaatadaptatie en energiebesparing.

Lees meer over groene daken op ons servicepunt groene daken.

Locatie:

Tijd: 19.30-20:45 uur

Kosten: de training is kosteloos voor energieambassadeurs / Bewoners die collectief aan de slag willen met energiebesparing

Aanmelden

Er zijn meer trainingen voor energie-ambassadeurs! Kijk hier

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Kortom, een energieambassadeur:

De energietrainingen worden mogelijk gemaakt door OER!; het Ondersteuningsprogramma Energie initiatieven in de regio Amersfoort en FoodValley, georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht met als doel om energiebesparing bij bewoners te versnellen.

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.

 

 

Tags: