Sonja Sars nieuwe adjunct-directeur bij Natuur en Milieufederatie Utrecht

februari 8, 2021

Sonja Sars nieuwe adjunct-directeur bij Natuur en Milieufederatie Utrecht

De NMU heeft vanaf 8 maart een nieuwe adjunct-directeur: Sonja Sars. Met Josja Veraart als directeur vormt zij het directieteam van de NMU.

Sonja SarsAls nieuwe adjunct-directeur gaat Sonja aan de slag met programma’s en projecten op de werkvelden circulaire economie, energie, duurzame mobiliteit en schone lucht. Ook wordt zij actief in diverse netwerken, zoals de Alliantie Cirkelregio Utrecht en de Regionale Energie Alliantie.

Sonja werkte onder meer bij de FNV en ruim 7 jaar als netwerksecretaris bij de landelijke koepel van de Natuur- en Milieufederaties. Daar was ze de drijvende kracht achter het impactmanagement. “Het is mijn overtuiging dat het sturen op impact ons echt verder kan helpen,” aldus Sonja. “Hiermee worden we ons bewust van het effect dat onze activiteiten hebben.” Daarnaast brengt ze de nodige ervaring mee met bedrijfsvoering, projectontwikkeling en het opereren in bestuurlijke netwerken.

Sonja heeft veel zin in haar toekomst bij de NMU. “Ik kijk ernaar uit om met het NMU-team te gaan werken aan een duurzame, mooie en toekomstbestendige provincie Utrecht!”

Tags: