Blog: 1,8 miljoen – gouden kans voor huurders en woningcorporaties!

Blog: 1,8 miljoen - gouden kans voor huurders en woningcorporaties!

Kansen liggen soms voor het oprapen. En vanaf deze week is dat zo. Tenminste, als je een groen of blauw dak wilt. Of andere plannen hebt voor vergroening van je omgeving. De provincie Utrecht heeft maar liefst 1,8 miljoen euro beschikbaar gesteld om bewoners en ook gemeenten, scholen, zorginstellingen, bedrijven etc te ondersteunen bij projecten die bijdragen aan biodiversiteit en vergroening en klimaatbestendig maken van steden en dorpen.

oktober 13, 2021

Nu ben ik natuurlijk vanaf begin dit jaar bezig met het stimuleren van duurzame daken. Zie ons Servicepunt Duurzame Daken dat dezelfde provincie Utrecht mogelijk maakte. Afgelopen maanden ben ik vaak met huurders in contact gekomen. Allemaal belden en mailden ze mij en vroegen hoe ze hun verhuurder, hun woningcorporatie mee konden krijgen in hun wens groene daken te realiseren. En eerlijk, dat was nog niet zo simpel. Woningcorporaties houden vaak de boot af, want druk met andere zaken. En ook: wie betaalt die groene daken dan?

Maar nu dus de provincie. Omdat de provincie belang heeft bij het klimaatbestendig maken van onze provincie, heeft zij deze miljoenen beschikbaar gesteld. Hoe meer partijen aan de slag gaan, hoe beter.

Vanuit het Servicepunt kunnen we partijen, waaronder dus ook huurders helpen. Met informatie, do-it-yourself handleidingen, maar ook met gratis constructieberekeningen. Je moet ten slotte weten welk gewicht het dak aan kan. En wanneer je dat weet, en je hebt hogere ambities voor je dak dan alleen groen, zoals waterberging en terrasfunctie of moestuin, zijn er gratis quickscans. Hierin zetten we verschillende mogelijkheden voor het dak op een rijtje, met daarbij de kosten, baten en randvoorwaarden. Dit is vooral voor de grotere daken interessant.

Dus, huurders en woningcorporaties in de provincie Utrecht: pak deze gouden handschoen op! Ik kijk graag hoe ik jullie helpen kan. Samen geven we het daklandschap van de provincie Utrecht kleur.

Wil je meer informatie en een aanvraag doen, bekijk bij de provincie Utrecht het nieuwsbericht en het aanvraagformulier.

Mail of bel mij – mijn gegevens staan hieronder!

Tags:
Profiel Ieke Benschop

Ieke Benschop

Projectleider Duurzame Daken, Bouwen voor de toekomst