Uitreiking Kringlogoprijs | voor bewonersinitiatieven

Uitreiking Kringlogoprijs

De Natuur en Milieufederaties reiken de Kringlogoprijs uit op 9 februari, tijdens de Week van de Circulaire Economie wanneer overal in Nederland te zien is hoe circulariteit in de praktijk werkt.

Deze prijs is voor het bewonersinitiatief dat het meest actief is op het gebied van verminderen, hergebruik van materialen of recycling van spullen en met de meeste circulaire impact van de provincie. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven die voedsel redden van de container, die blad en snoeisel uit de wijk verwerken tot mulchlaag voor in de buurtmoestuin of die kleding ruilen. Dit soort initiatieven hebben een positieve impact doordat ze verspilling tegengaan, zorgen voor hergebruik van spullen of materialen en inspirerend werken voor anderen.

Het winnende initiatief ontvangt de wisselbokaal van resthout, een kleine geldprijs, provinciale en landelijke publiciteit en mag een jaar lang het speciaal ontworpen Kringlogo gebruiken in alle uitingen.

Wil je zelf ook aan de slag met circulair? Bekijk dan de website van Alliantie Cirkelregio Utrecht of ga naar het Servicepunt Circulair voor info en advies.

Tags: