Training Buurtdialoog 13 september

Training Buurtdialoog

13 september 2022

Mensen met elkaar in gesprek brengen vraagt meer dan een goed onderwerp en een fraaie uitnodiging. Zoveel mensen zoveel zinnen, dus voor je er erg in hebt vliegen de deelnemers elkaar zomaar verbaal in de haren met hun mening en oordelen.

Een goed gesprek vraagt dus om goede gespreksleiding. In de training De buurtdialoog bespreken en oefenen we hoe we de gespreksdeelnemers kunnen faciliteren in:

  • echt luisteren naar elkaars verhalen zonder daarover een oordeel te vellen
  • elkaar niet willen overtuigen maar willen leren kennen
  • niet een debat willen winnen maar juist meer ideeën en opvattingen van elkaar te horen
  • Niet tegenover elkaar te staan maar juist samen oplossingen te willen zoeken.

Het motto van de buurtdialoog is eigenlijk: alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je zeker verder.

Een praktische training voor wie een goed gesprek ook tot een goed gezamenlijk einde wil brengen!

Locatie: SDG Hub, Stationsplein 16 Amersfoort

Tijd: 19.30-21.30 uur

Kosten: de training is kosteloos voor energieambassadeurs / Bewoners die collectief aan de slag willen met energiebesparing

Aanmelden

Er zijn meer trainingen voor energie-ambassadeurs! Kijk hier

 

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Kortom, een energieambassadeur:

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.

De energietrainingen worden mogelijk gemaakt door OER!; het Ondersteuningsprogramma Energie initiatieven in de regio Amersfoort en FoodValley, georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht met als doel om energiebesparing bij bewoners te versnellen.

 

 

 

 

Tags: