OER! Training referentiewoningen 6 juli 2022

OER training referentiewoningen; de spijtvrije route naar verduurzaming

Woensdag 6 juli 2022

Locatie: Amersfoort, SDG Hub (tegenover station)
Tijd: 19.30-21.00 uur

Voor de Provincie Utrecht is een set van 300 ‘referentiewoningen’ samengesteld. Deze referentiewoningen staan model voor vaak voorkomende woningen en laten zien welke verduurzamingsmaatregelen nodig zijn om de woningen voor te bereiden op de komende energietransitie. Voor elke referentiewoning zijn relevante gegevens in tekst en beeld samengevat op één kaart met informatie over het type woning, het bouwjaar, de bouwkundige kenmerken en wat er gemiddeld genomen al is gedaan aan het verduurzamen van de woning. Tevens toont de kaart een drietal pakketten met verbetermaatregelen, waarmee de woningen klaar zijn voor een aardgasvrije toekomst.

De tool is nog niet openbaar maar deelnemers aan deze training mogen alvast kijken hoe het eruit ziet.

In deze training legt Kees Stap van het Energiepaleis uit hoe een energieambassadeur de referentiewoningen kan toepassen. Bekijk hier de presentatie die Kees gaf tijdens de najaarsbijeenkomst van 2021.Kees Stap

Kosten: de training is kosteloos voor energieambassadeurs / Bewoners die collectief aan de slag willen met energiebesparing

Voor de stad Utrecht staat de referentiekaart al online.

Aanmelden

 

Er zijn meer trainingen voor energie-ambassadeurs! Kijk hier

 

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Kortom, een energieambassadeur:

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.

De energietrainingen worden mogelijk gemaakt door OER!; het Ondersteuningsprogramma Energie initiatieven in de regio Amersfoort en FoodValley, georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht met als doel om energiebesparing bij bewoners te versnellen.

 

 

 

 

Tags: