Aardgasvrije nieuwbouw

Alleen nog nieuwbouw zonder aardgas!

Aardgasvrije nieuwbouw

Het is onze missie om alle nieuwbouw volledig aardgasvrij te krijgen.

Vanaf 1 juli 2018 worden er voor nieuwbouwprojecten geen vergunningen meer afgegeven voor nieuwbouw met aardgas. Dit omdat de Wet Versnelling Energietransitie (VET) toen in werking trad. Een logische ontwikkeling, want nieuwbouw zonder aardgas is natuurlijk een no-brainer. Toch zijn er in onze provincie nog plannen voor nieuwbouw met aardgas.

Huidige plannen aardgasvrij

De NMU zet zich in om deze plannen alsnog aardagsvrij te maken.  Dit doen we door gesprekken te voeren met ontwikkelaars, makelaars, financieel adviseurs, gemeenten, netbeheerder STEDIN en last but not least: de toekomstige bewoners.

Het Burgje

Zo zet de NMU zich in voor de wijk Het Burgje in Odijk, gemeente Bunnik. Hier bieden ontwikkelaars, op aandringen van de NMU, kopers de keuze tussen een conventionele nieuwbouwwoning met aardgas en een aardgasvrije woning met warmtepomp. Wat blijkt is dat kopers veel vragen hebben over techniek, comfort, financiën, garanties, etc.  NMU helpt bij het verkrijgen van deze informatie en ondersteunt het bewonersinitiatief dat ontstaan is. Zie o.a. de speciale pagina voor kopers.

Ken je een nieuwbouwproject tegen waar de te bouwen woningen nog op het aardgasnetwerk aangesloten dreigen te worden, en zou je dit graag anders zien? Neem dan contact op met Ieke Benschop. Zij helpt je om de plannen alsnog om te zetten naar aardgasvrije nieuwbouw.

Tags:

Projectleider Energie