Excursie groen-blauwe daken, voor woningcorporaties

Het blauw-groene dak op!

Inspiratie- en informatiebijeenkomst.
Hoe kun je als woningcorporatie bijdragen aan de transitie op de daken? Waar begin je? Om maar bij inspiratie te beginnen organiseren we een excursie naar een mooi voorbeelddak. Het dak van de Hogeschool van Amsterdam is blauwgroen: je kunt er fijn verblijven, én het kan ook veel regenwater bergen.

We nodigen je uit met eigen ogen te komen kijken hoe zo’n dak eruitziet. Daarna zal een aantal experts vertellen over verschillende aspecten van het duurzaam dak.

AANMELDEN

Datum: 19 januari 2023
Tijd: 15:00 – 17:30 inclusief borrel
Locatie: Hogeschool van Amsterdam

Multifunctioneel gebruik van daken
We hebben in Nederland zo’n 400 km2 aan braakliggende platte daken die zich goed lenen voor energieproductie, wateropvang, stedelijke natuur of als plek om te verblijven. Er liggen dus mooie kansen om op het dak invulling te geven aan maatschappelijke opgaven. Want meer multifunctionele daken, betekent een leefbaarder, klimaatbestendiger, natuurinclusiever Nederland voor ons allemaal.

Als NMU  stimuleren wij via onze NMU Servicepunt Duurzame Daken multifunctioneel gebruik van verschillende vormen duurzame daken. Zo snel mogelijk, zo veel mogelijk multifunctionele daken in Nederland: daar staat het Nationaal Dakenplan voor. Het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht ondersteunt woningcorporaties bij hun zoektocht. Provincie Utrecht heeft een Duurzame Daken Kansenkaart en een aantrekkelijke subsidieregeling. De Groene Huisvesters bieden experts van corporaties onder andere gratis activiteiten aan in de GROENE HUISVESTERS ACADEMIE. Met ‘Samen Klimaatbestendig’ werkt zij aan klimaatadaptatie en corporaties.

Programma 19 januari
Thomas van der Vlis (de Alliantie) zal ingaan op de geleerde lessen uit de praktijk. Ook kosten en governance komen aan de orde. Jan Henk Tigelaar van het Nationaal Dakenplan en Rooftop Revolution deelt zijn inzichten over financiering van een duurzaam dak. Afsluitend krijgt Job Zaal van Solar Sedum de vloer om in te gaan op hoe je groen en zonnepanelen combineert.

Er zal volop gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. We sluiten af met een borrel.

Locatie: HvA Theorielokaal (ruimte 04A03), Rhijnspoorplein 1, 1091GC Amsterdam 

Afbeelding: Rosanne Nieuwesteeg van Rooftop Revolution

 

Profiel Alexander Daniel

Alexander Daniel

Projectleider natuurinclusieve samenleving – duurzame landbouw