Training voor Energiecoaches 14 en 28 okt

september 20, 2021

Training Energie-coach

In twee avonden (14 en 28 oktober 2021) leer je hoe je als energie-coach (energie-ambassadeur) mensen kunt helpen energie te besparen, en leer je op een doeltreffende en prettige manier het gesprek aan te gaan. 

Wat: Training Simpele Energiebesparende maatregelen & training gesprekstechnieken

Wanneer: 14 oktober 2021 in Amersfoort en 28 oktober in Veenendaal (indien reisafstand te ver is kun je (deels) online deelnemen aan de trainingen)

Voor wie: Energiecoaches/bewoners die collectief aan de slag willen met energiebesparing

Trainer: JMA (De Jonge Milieu-Advies)

Aanmelden: Via deze link

Kosten: de training is kosteloos voor energiecoaches in de regio Amersfoort en Foodvalley (Veenendaal, Renswoude en Rhenen).

De trainingen vormen één geheel, om aan de slag te gaan als energiecoach heb je beide trainingen nodig.

14 oktober Simpele energiebesparende maatregelen 19.30-21.30 uur

Energiebesparende maatregelen variëren in vorm en kosten. Er zijn een hoop maatregelen, die makkelijk uitvoerbaar zijn zonder hoge kosten. Deze maatregelen brengen je maandelijkse energierekening omlaag. Tijdens deze training leer je van JMA meer over het energieverbruik in een huishouden. Zo krijg je inzicht in het verbruik van verschillende apparaten in huis en hoe dit terugkomt in de energierekening. Vervolgens lopen we langs verschillende simpele maatregelen om het energiegebruik (en dus ook de rekening van bewoners) te verlagen. Zo leer je over verschillende tips die je bewoners kunt geven om op apparaten in huis te besparen. Naast de maatregelen komen ook een aantal nieuwe gewoontes aan bod waarover je bewoners inzicht kunt geven.

28 oktober Gesprekstechnieken 19.30-21.30 uur

In de training gesprekstechnieken behandelen we de opbouw van een goed gesprek, inclusief een goede voorbereiding en afronding. Daarin kijken we naar het proces hoe je het hele huis qua energiebesparing en/of opwek goed in kaart kunt brengen. Maar veel belangrijker is om het gesprek ook volledig af te stemmen op de bewoner. En dan blijkt het iedere keer toch anders…

De energiecoach-trainingen worden mogelijk gemaakt door OER!; het ondersteuningsprogramma Energie-initiatieven in de regio Amersfoort en FoodValley, georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht met als doel om energiebesparing bij bewoners te versnellen.

Er zijn meer trainingen voor energie-ambassadeurs! Kijk hier