Nieuw Servicepunt Gezonde Mobiliteit helpt iedereen gezond op weg

oktober 25, 2021

Nieuw Servicepunt Gezonde Mobiliteit helpt iedereen gezond op weg

Corona heeft ons laten zien dat het anders kán. We werkten vaker thuis, we lieten de auto vaker staan, we zagen files verdwijnen en de lucht werd schoner. Ook vóór de pandemie was er al een groeiende groep mensen die koos voor gezonde mobiliteit: vaker met de fiets, het OV of een elektrische deelauto. 

De NMU wil deze beweging versnellen en de positieve effecten van corona op ons reisgedrag vasthouden. Wij kiezen daarom voor gezonde mobiliteit: voor korte afstanden fiets of e-bike, voor wat verdere reizen het OV, en anders een elektrische (deel)auto. Ingewikkeld? Nee hoor, niet met hulp van ons nieuwe Servicepunt Gezonde Mobiliteit!

Servicepunt Gezonde MobiliteitHulp voor bewoners

Voor bewoners beschrijft het Servicepunt wat zij zelf kunnen doen om anders te reizen. Maar ook wat hun werkgevers kunnen doen aan gezonde mobiliteit komt aan de orde. Wist je bijvoorbeeld dat je jouw baas je fiets kunt laten betalen? Of dat je kunt verdienen aan fietsen naar je werk? En dat je met een deelauto vaak goedkoper uit bent?

Ook wie samen met de buurt in actie wil komen voor meer ruimte en groen, kan voor hulp contact opnemen met de NMU. En we adviseren je ook hoe je je gemeente zover kunt krijgen om meer te doen voor gezonde mobiliteit!

Servicepunt Gezonde MobiliteitAdvies voor bedrijven

Voor bedrijven beschrijft het Servicepunt hoe zij kunnen zorgen voor gezonde mobiliteit, door niet te reizen, anders te reizen of schoner te reizen. Want files zijn niet vanzelfsprekend; we kunnen ze samen oplossen! Als werkgever kun je hierdoor ook op kosten besparen. Maak via het Servicepunt kennis met de Mobiliteitsscan Goed op Weg en kijk hoeveel voordeel schoon reizen voor jouw bedrijf oplevert. Een gouden tip daarbij is om met nieuwe collega’s direct afspraken te maken voor gezonde mobiliteit. Dan hebben bestaande collega’s niet het gevoel dat ze iets wordt afgenomen, terwijl je de verandering wel in gang zet. 

Servicepunt Gezonde MobiliteitTips voor gemeenten

Voor gemeenten zet het Servicepunt op een rijtje hoe zij direct aan de slag kunnen gaan met gezonde mobiliteit.  Verder laten we zien hoe zij allianties kunnen sluiten met bedrijven om werknemers vaker te laten kiezen voor de fiets, het OV of een elektrische deelauto met het keurmerk Gezonde Mobiliteit. Ook is er een advies om ook scholen te betrekken, zodat medewerkers en scholieren anders en niet allemaal tegelijk reizen. En we helpen gemeenten om bij het Rijk geld los te krijgen voor investeringen in gezonde mobiliteit.

Neem een kijkje bij het Servicepunt

Het nieuwe Servicepunt is te vinden op www.nmu.nl/servicepunt-gezonde-mobiliteit. Er zijn speciale pagina’s voor Bewoners, Bedrijven en Gemeenten.

Tags:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met 

Profiel Jeannine van Bree

Jeannine van Bree

Projectleider gezonde leefomgeving – citizen science

06 41 525 475 E-mail LinkedIn