Kom naar de Duurzame Daken Expo – 9, 10 en 11 juli bij ANNE

juni 30, 2021

Kom naar de Duurzame Daken Expo – 9, 10 en 11 juli bij ANNE

Green Business Club Utrecht Centraal en de Natuur en Milieufederatie Utrecht organiseren tijdens het Duurzame Weekend een Duurzame Daken Expositie bij ANNE op het Utrechtse Veemarktplein. Provincie Utrecht maakt dit mede mogelijk. Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juli worden  alle soorten daken tentoongesteld, van groen sedum tot biodivers groen, waterbergend (blauw), groen in combi met zonnepanelen (geel) en multifunctioneel (terras, moestuin, recreatie, sport). Er zijn rondleidingen en lezingen en je kunt er in gesprek met leveranciers en adviseurs.

Je kunt er leren over zaken zoals gewicht en benodigd draagkracht van je dak en de kosten. En hoe het Servicepunt Duurzame Daken van de NMU (mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht), de Duurzame Daken Kansenkaart van RooftopRevolution en een nieuwe subsidieregeling van de provincie Utrecht je kunnen helpen.

Vrijdag hebben we een programma voor professionals (bedrijven, scholen, zorginstellingen, culturele instellingen, overheden, bouwers, VvE-beheerders). Zaterdag en zondag zijn particulieren en buurtinitiatieven welkom.

Met de Expositie en het bijbehorend programma hopen we dakeigenaren en adviseurs van nuttige informatie te voorzien. We bieden inspiratie en enthousiasme om plannen te maken voor duurzame invulling van de daken.

In de provincie Utrecht ligt 56 km2 aan dak, waarvan het grootste deel plat en nog onbenut, gewoon zwart is. Wij vinden dat we de daken kunnen en moeten benutten voor meer biodiversiteit, verkoeling, waterberging, duurzame energie-opwek en er ook meer toegankelijke daken kunnen worden gemaakt voor terrassen en moestuinen. Met andere woorden: laten we kleur geven aan het dakenlandschap. Doet u mee?

Programma

Vrijdag 9 juli 2021 – voor professionals
(er is een beperkt aantal plekken op locatie, maar online kan iedereen terecht. Svp aanmelden van te voren)

  • 10:00-10:30 uur – Zon op (groen) dak – Noorrulla Hosseini, Solar Sedum
  • 11:00-11:30 uur – Water op (groen) dak – Merle van der Kroft / Joris Hooftman, MetropolderCompany
  • 12:00-13:00 uur – Presentatie met meerdere sprekers:
    • Groene (sedum)daken  –  Shannon Hoeflaken, Sempergreen
    • Multifunctionele gebruiksdaken  –  Michiel van de Bunt, Zinco
    • Servicepunt Duurzame Daken  –  Ieke Benschop, NMU
    • De Duurzame Daken Kansenkaart – Jan Henk Tigelaar, Rooftop Revolution
    • Subsidieregeling Provincie Utrecht  –  Kira Schaefers, Provincie Utrecht

Gedurende de hele dag zijn er rondleidingen.

Zaterdag 10 juli – vrije inloop voor iedereen
(aanmelden niet nodig – meld je op het mooie terras van ANNE naast de Jaarbeurs, Veemarktplein 41 Utrecht).

  • 10.00 uur – Expo open (deelnemers: o.a. Sempergreen, SolarSedum, Metropolder Company , Zinco, Topgroen, Uwgroendak.nl, Groendak, Sedumworld, Rooftoprevolution, Nocciolo)
  • 12.00 uur – Presentatie en rondleiding – Ieke Benschop, NMU
  • 14-16 uur – Meet & Greet – aanbieders duurzame daken en particulieren
  • 15:00 uur – Groene daken met je buren? / Inspiratie en lessen van ervaringsdeskundigen: Yolanda Rops, buurtinitiatief Leidsche Rijn en Harry Boerma, buurtinitiatief Tuinwijk

Zondag 11 juli – vrije inloop voor iedereen 
(aanmelden niet nodig – meld je op het mooie terras van ANNE naast de Jaarbeurs, Veemarktplein 41 Utrecht).

  • 10.00 uur – Expo open
  • 12.00 uur – Presentatie en rondleiding – Ieke Benschop, NMU

Over de Duurzame Daken-partners

De Duurzame Daken Expo is een samenwerking van Green Business Club Utrecht Centraal, Natuur en Milieufederatie Utrecht en de provincie Utrecht.
Green Business Club Utrecht Centraal is een netwerkorganisatie van 19 bedrijven met als doel het stationsgebied te vergroenen en verduurzamen. Deze expositie is een onderdeel van de werkgroep ‘Levendig’ Meer weten? Klik op deze link.
De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) maakt zich al sinds 1972 sterk voor een mooie, gezonde en duurzame provincie Utrecht: een provincie met een mooi landschap, een rijke natuur en een schoon milieu.
Met dank aan ANNE en de Jaarbeurs voor het ter beschikking stellen van de locatie.

Profiel Ieke Benschop

Ieke Benschop

Projectleider leefomgeving – duurzame bouw, duurzame daken en circulaire samenleving