Meetup energieambassadeurs: CV optimalisatie

december 1, 2021

U-Thuis Meetup voor energie-ambassadeurs*

Aanmelden

Op 19 januari 2022 organiseren we weer een online meetup voor energieambassadeurs. 

Frans Putker van Energierijk Houten legt uit hoe je de samenwerking tussen CV-ketel en radiatoren kunt verbeteren waardoor je energie bespaart, Lees hier meer. Daarnaast laat hij zien hoe je dit digitaal aan andere bewoners kunt uitleggen.

Rianne Bakker van Energie-U komt je laten zien wat er allemaal wél mogelijk is ondanks alle corona-maatregelen.

Locatie: Zoom

Tijd: 19.30-21.00 uur

Kosten: de training is kosteloos voor energieambassadeurs / Bewoners die collectief aan de slag willen met energiebesparing

Er zijn meer trainingen voor energie-ambassadeurs! Kijk hier

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Kortom, een energieambassadeur:

De trainingen tot energie-ambassadeur worden georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht en Energie-U in opdracht van U-Thuis, het samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de regio Utrecht met als doel om energiebesparing bij particuliere bewoners te versnellen.

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.