Terugblik bewonersavond duurzame daken Zeist

juni 14, 2023

Terugblik avond over duurzame daken Zeist, 23 mei 2023

Tijdens deze avond hebben we verschillende sprekers mogen verwelkomen die ons hebben geïnformeerd over de mogelijkheden en voordelen van duurzame daken.

Ieke Benschop en Pauline van Norden van de NMU openden de avond en spraken over het belang van groene en energieopwekkende daken voor de biodiversiteit, het leefklimaat en de mogelijkheid om zelf energie op te wekken.

Sprekers:

  1. Eduard Beekhuizen van Babylon Daken presenteerde verschillende mogelijkheden om biodiverse groene daken te realiseren, waarbij gebruik wordt gemaakt van biobased materialen zoals kurk en schapenwol. Beekhuizen benadrukte de voordelen van biobased groene daken voor het milieu en gaf tips over de mogelijkheden voor het vergroenen van de daken.
  2. Daan Bloeme van Solar Sedum sprak over de combinatie van zonnepanelen en groene daken. Bloeme legde uit welke voordelen deze combinatie met zich meebrengt en welke voorwaarden in acht genomen moeten worden. Hij deelde zijn expertise over het integreren van zonnepanelen en groen op daken (o.a. meer opbrengst van de zonnepanelen), en inspireerde bewoners met mooie voorbeelden.
  3. Leonie Kooijman van UwGroendak, gevestigd in Zeist besprak de verschillende soorten groene daken en gaf advies aan over de mogelijkheden en voordelen van groene daken. Kooijman deelde praktische informatie en beantwoordde vragen van het publiek.
  4. Bart Willem Smink van Green Recovery, bekend van de collectieve inkoopactie via Mijn Groene Huis, was de vierde en laatste spreker van de avond. Hij vertelde meer over de techniek van zonnepanelen, de salderingsregeling en over de ontwikkelingen rondom thuisbatterijen.
  • Servicepunt Duurzame Daken Zeist, zie link.
  • Presentatie van de avond: klik hier.
  • Mijn Groene Huis helpt bewoners met energiebewust wonen, zie link.
Tags:
Profiel Pauline van Norden

Pauline van Norden

Projectleider klimaat - circulaire samenleving