Wil je meten hoe druk het in je straat is? Doe mee met project Telraam!

Project Telraam van Samen Meten Utrecht

Wil je ook meten hoe druk het in je straat is? En een bijdrage leveren aan een duurzaam mobiliteitsbeleid? Samen Meten Utrecht zoekt weer nieuwe deelnemers voor het project Telraam. In samenwerking met het Milieucentrum Utrecht hebben we Samen Meten Utrecht opgezet om een platform te bieden dat inwoners ondersteunt bij het meten van hun leefomgeving. Mogelijk gemaakt door het Innovatieprogramma ‘Gezonde leefomgeving’ van de provincie Utrecht.

juni 15, 2023

Doe mee met Telraam in de provincie Utrecht

Met Telraam meet je heel eenvoudig vanuit jouw woning het verkeer in jouw straat, buurt of wijk. Een slimme sensor onderscheidt en registreert voetgangers, tweewielers, auto’s en vrachtverkeer, en meet de snelheid. Super handig, voor als je bijvoorbeeld de drukte, de hoeveelheid vrachtverkeer of de snelheid van weggebruikers in jouw omgeving wil meten.

Samen Meten Utrecht heeft 150 nieuwe sensoren beschikbaar. Als inwoner van de provincie Utrecht, en dan met name buiten de stedelijke gebieden, kan jij gratis een Telraam aanvragen. Hiermee krijg je niet alleen inzicht in het verkeer in je eigen straat, maar help je verkeerskundigen uit de regio meer informatie te krijgen in mobiliteit en verkeersveiligheid in de provincie. Op deze manier verbeteren we met elkaar onze leefomgeving.

Op Samen Meten Utrecht meld je je aan en vind je meer informatie over het project en de voorwaarden. Na een selectie ontvang je een Telraam en kan je direct beginnen met meten!

 

Wanneer is jouw raam geschikt?

  • Je hebt een raam op de eerste of tweede verdieping (niet begane grond), met volledig en vrij zicht op de weg.
  • Soms belemmeren bomen, struiken of lantaarnpalen een vrij zicht op de weg. Dan is het niet altijd mogelijk mee te doen aan Telraam.
  • In het aanmeldformulier vragen wij jou om wat informatie en foto’s, zodat we goed kunnen beoordelen of jouw raam geschikt is.
  • Zorg dat je foto’s maakt vanuit het raam waar je de sensor wilt ophangen.

Samen Meten Utrecht biedt een centrale plek voor burgerwetenschapprojecten, waar inwoners samen met de provincie Utrecht en haar partners werken aan een gezonde en veilige leefomgeving. Het wordt gefinancierd door de provincie Utrecht vanuit het Innovatieprogramma Gezonde Leefomgeving.

Naast Telraam is het via Samen Meten Utrecht mogelijk mee te doen aan projecten als Snuffelfiets, Pientere Tuinen en andere citizen science projecten in de provincie Utrecht.

Meer informatie? Ga naar www.samenmetenutrecht.nl om je op te geven voor Telraam, of om meer te weten te komen over burgerwetenschap in de provincie Utrecht, of kom naar de Telraam Update: op dinsdag 20 juni van 19:00 – 20:00 uur word je online in een uur bijgepraat over alles wat er speelt met Telraam!

Aanmelden voor project Telraam

Voor meer informatie neem contact op met: