Moritz Harzenetter

Moritz Harzenetter

Moritz is gedreven door het besef dat de mensheid de planetaire grenzen kritisch overschrijdt en de bloei van onze samenleving in gevaar brengt. De tijd dringt en we moeten collectief in actie komen. Aanpassing aan de klimaat- en ecologische crisis is net zo belangrijk geworden als het beperken ervan. Moritz is overtuigd dat burgers en grassroots bewegingen een cruciale rol te spelen hebben in het aanjagen van de sociaal-ecologische transformatie.

Daarom werkt Moritz sinds 2023 met veel enthousiasme bij de NMU. Als projectleider klimaatadaptatie werkt hij samen met verschillende belanghebbenden aan de weerbaarheid van onze provincie tegen de gevolgen van de klimaatcrisis. Binnen verschillende projecten zoals Groene Buurt, Koele Buurt of Groen aan de Buurt werkt hij samen met overheden en bewoners uit kwetsbare wijken aan de leefbaarheid van hun omgeving.

In zijn vrije tijd voelt Moritz zich meest op zijn gemak in de bergen (wandelend, mountainbikend, skiënd) of grappend bij een glas wijn met zijn vrienden.

 

 

 

Neem contact op met Moritz

Profiel Moritz Harzenetter

Moritz Harzenetter

Projectleider klimaatadaptatie – gezonde leefomgeving