Moritz Harzenetter

Moritz is gedreven door het besef dat de mensheid de planetaire grenzen kritisch overschrijdt en de bloei van onze samenleving in gevaar brengt. De tijd dringt en we moeten collectief in actie komen. Hij ziet de circulaire economie als een veelbelovend kader om onderliggende oorzaken van de klimaat-, biodiversiteit- en grondstoffencrisis aan te pakken. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat burgers en grassroots movements een cruciale rol te spelen hebben in het aanjagen van de sociaal-ecologische transformatie.

 

Daarom werkt Moritz sinds 2023 met veel enthousiasme bij de NMU als projectleider Duurzame Transities. Hij richt zich op het opbouwen van een circulaire samenleving in de provincie Utrecht, vooral door het stimuleren van circulaire ondernemerschap vanuit de Alliantie Cirkelregio Utrecht en de Servicepunt Circulair. Daarnaast coördineert Moritz het Citizen Science project Samen Meten Utrecht.

In zijn vrije tijd voelt Moritz zich meest op zijn gemak in de bergen (wandelend, mountainbikend, skiënd), tijdens kickboksen, of grappend bij een glas wijn met zijn vrienden

Neem contact op met Moritz

Profiel Moritz Harzenetter

Moritz Harzenetter

Projectleider Duurzame Transities