Moritz Harzenetter

Moritz Harzenetter

“Moritz is gedreven door het besef dat de mensheid de planetaire grenzen kritisch overschrijdt en de bloei van onze samenleving in gevaar brengt. De tijd dringt en we moeten collectief in actie komen. Hij ziet de circulaire economie als een veelbelovend kader om onderliggende oorzaken van de klimaat-, biodiversiteit- en grondstoffencrisis aan te pakken. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat burgers en grassroots movements een cruciale rol te spelen hebben in het aanjagen van de sociaal-ecologische transformatie.

Daarom werkt Moritz sinds 2023 met veel enthousiasme bij de NMU als projectleider Duurzame Transities. Hij richt zich op het opbouwen van een circulaire samenleving in de provincie Utrecht, onder andere door het stimuleren van circulaire ondernemerschap vanuit de Alliantie Cirkelregio Utrecht. Daarnaast coördineert Moritz het citizen science project Urban Releaf waarin hij samen met bewoners van de meest versteende wijken van Utrecht werkt aan de thema’s hittestress en klimaatadaptatie.

In zijn vrije tijd voelt Moritz zich meest op zijn gemak in de bergen (wandelend, mountainbikend, skiënd) of grappend bij een glas wijn met zijn vrienden.”

 

 

 

Neem contact op met Moritz

Profiel Moritz Harzenetter

Moritz Harzenetter

Projectleider Duurzame Transities