Check je dak met de Duurzame Daken kansenkaart-tool

april 7, 2023

Check je dak met de Duurzame Daken kansenkaart-tool

Provincie Utrecht heeft een handige tool gelanceerd voor het aanleggen van duurzame daken: de Duurzame Daken Kansenkaart. Op deze kaart is per dak aangegeven wat haalbaar is: een ‘groen’ dak met planten, een ‘geel’ dak met zonnepanelen of een ‘blauw’ dak waarmee water kan worden opgevangen en vastgehouden. Daarnaast geeft de site informatie over de kosten en eventuele subsidies.

Duurzame Daken kansenkaart

Verschillende daken, verschillende kleuren

Een  onbenut dak biedt kansen voor duurzaam gebruik. Denk bijvoorbeeld aan groen of zonnepanelen op uw dak. Eventueel kunnen functies ook gecombineerd worden. Elke functie heeft zijn eigen voordelen:

‘Groen’ dak – Een dak met planten. Dit geeft een mooi uitzicht, verbetert de luchtkwaliteit, biedt warmte- en geluidsisolatie en verdubbelt de levensduur van uw dakbedekking.

‘Geel’ dak – Een dak met zonnepanelen om duurzame energie op te wekken. Dit verlaagt de energierekening.

‘Blauw’ dak – Een dak waarmee water kan worden opgevangen en vastgehouden. Hierdoor komen straten en tuinen minder snel onder water te staan als het hard regent.

 

Servicepunt Duurzame Daken

Wil je meer weten over het verduurzamen van je dak, bekijk dan ook ons Servicepunt Duurzame Daken. Het servicepunt informeert en begeleidt bewoners en bedrijven bij het benutten van de mogelijkheden op de daken. Het is dé plek voor informatie en advies, kennisuitwisseling en het leggen van contacten rond duurzame daken. Hier bieden we inspirerende voorbeelden over hoe je zelf een duurzaam dak kunt aanleggen.  Zo halen wij met zijn allen het meest uit de oppervlakte boven ons hoofd.

 

Check hier jouw dak    Ga naar Servicepunt Duurzame Daken

Profiel Pauline van Norden

Pauline van Norden

Projectleider klimaat - circulaire samenleving