Groen aan de Buurt

Groen aan de Buurt

Met de Groen aan de Buurt-aanpak bieden we gemeenten begeleiding bij het actief stimuleren van burgerinitiatieven en het omzetten van ideeën naar concrete uitvoering. Het doel: een kwaliteitsimpuls van groen in de buurt én een lokaal netwerk van betrokken bewoners. We werken samen met IVN Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht.

De participatiesamenleving is weer in opkomst. Het beheren van groen in wijken en straten leent zich hier ontzettend goed voor. Bewoners investeren graag in bloemen, bomen en planten voor hun deur, op pleinen en parken. Misschien ben je zelf ook bezig, of heb je plannen voor het vergroenen van je buurt.

Wat wij doen

Bij het Servicepunt Groen aan de Buurt helpen we je met de praktische zaken, zoals het vinden van geld om je project te realiseren. Ook helpen we bij het maken van een slim uitvoeringsplan en delen we de kennis, tips en ervaringen die we al opgedaan hebben in andere projecten.

Groen in de Buurt heeft ook de voucherregeling Beleef en Bewonder! Via deze regeling kun je een voucher aanvragen met een waarde van 500 of 1000 euro om jouw groene project in de buurt te realiseren.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Max Zevenbergen.

Tags:

Direct naar het Servicepunt Groen aan de Buurt?

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Max!

Profiel Max Zevenbergen

Max Zevenbergen

Landelijk gebied en groene ruimte