Fiets mee langs de lokale smaakmakers van Wijk bij Duurstede

Fiets mee langs de lokale smaakmakers van Wijk bij Duurstede

Misschien denk je dat bijzondere voedselinitiatieven ver weg liggen of dat je er veel omwegen voor moet maken. Niets is minder waar! Met Lekker Lokaal brengen we lokaal voedsel dichterbij. Tijdens de Lekker Lokaal-fietstocht in Wijk bij Duurstede op zaterdag 18 oktober fiets je langs boerderijen, ambachtelijke producenten en lokale smaakmakers. Er valt bij de vijf stops van alles te proeven en we sluiten af met een borrel. Ga je mee?

Ik meld mij graag aan!

Praktische informatie

  • Datum: Zaterdag 18 oktober 2025

  • Verzamelen: 12:30 uur bij Restaurant Lutum, Markt 15, Wijk bij Duurstede

  • Eindtijd: 17:00 uur
  • Afstand: 11 km met 5 stops (geen basisconditie vereist)
  • Wat mee te nemen: Fiets, (regen)kleding, waterfles en eventueel een tas voor inkopen

  • Kosten: Deelname is gratis, maar aanmelden vooraf is vereist

  • Aanmelden: Via deze link

Route – met alle stops

1. Restaurant Lutum (startpunt)

De aftrap vindt plaats bij het bekroonde restaurant Lutum, waar chef-koks Rik Veen en Roy Schipper de natuur volgen in hun culinaire creaties. Binnen een straal van 1 kilometer hebben zij de beschikking over een scala aan verse producten en een moestuin. Ze vertellen kort de kneepjes van lokaal inkopen doen op sterrenniveau.

2. Belle van Dijk – Fruitbedrijf met agroforestry

Fruitteler Belle van Dijk combineert traditionele fruitteelt met innovatieve agroforestry-technieken. We ontdekken haar biologische perenboomgaard en leer meer over duurzame landbouwpraktijken in de regio. Ook proeven we verse perensap.

3. Telers van de Put – Regeneratieve boerderij

De derde stop is een kleinschalige boerderij die helemaal draait om regeneratieve landbouw. We ontmoeten de vleeskoeien, varkens en kippen, wandelen door de kleurrijke moestuin en zien hoe de boerderij bijdraagt aan een gezonde bodem en rijke biodiversiteit. Bovendien staan er struiken vol sappige rozenbottels om te ontdekken.

4. Daphne Roest – Boerderij Buitenlust

We ontmoeten Daphne Roest op haar boerderij, waar ze 25 koeien melkt en de melk zelf verwerkt tot smaakvolle kazen. Bij haar eigen verkooppunt kun je deze kazen direct proeven en kopen.

5. Het Wijkse Voedselbos

We eindigen de tocht bij het Wijkse Voedselbos: een perceel van 1,5 hectare langs de Kromme Rijn, waar eetbare planten en kruiden uit historische tijden groeien. Daar genieten we van de natuur en ontdekken we hoe voedsel en natuur samenkomen. We sluiten af met een borrel, om nog even na te praten en na te genieten van de middag.

“Deze zomer ontdekten 30 enthousiaste deelnemers tijdens de fietstocht het lokale voedsel in Utrecht. Nu willen we in Wijk bij Duurstede ook laten zien hoeveel verrassende producten en verhalen er te vinden zijn!”

Projectleider Alexander

Fiets je mee?

Meld je aan voor deze fietstocht en ervaar zelf de vele opties van lokaal geproduceerd voedsel in Wijk bij Duurstede.

Ik meld mij graag aan!

Lekker Lokaal

Met Lekker Lokaal brengen we lokaal voedsel dichterbij. Via inspirerende activiteiten en ontmoetingen laten we je zien, proeven én beleven wat jouw eigen regio allemaal te bieden heeft. Zo steun je boeren en makers uit de buurt, leer je meer over de herkomst van je eten en versterk je de band tussen stad en platteland. Lees hier meer over dit project>

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Alexander

Profiel Alexander Daniel

Alexander Daniel

Projectleider natuurinclusieve samenleving – duurzame landbouw