Familie Kampf en Stouthamer, Soest

Familie Kampf en Stouthamer

Hoe ziet je groene dak eruit?

“Dubbel schuurtje, samen met de buren. Het was voor een deel al begroeid met een dik pakket mos en wat wilde, spontaan gevestigde planten. We moesten wegens lekkage de bitumen vervangen en dus de mosbegroeiing verwijderen. Dat vonden we best jammer en we zijn toen, in overleg en op advies met de dakbedekker  wat gaan googelen en kwamen op sedum uit.”

Het groene dak van Hans Kampf

Waarom wilde je een groen dak?

“We hebben een tuin met veel ruimte voor vogels en insecten. Een sedumdak past hier goed bij. Een paar weken na aanleg was het al een zee van bloemen en een gegons van insecten.”

Groen dak close-up

Hoe heb je het aangepakt?

“Onze buur kwam met het idee in  plaats van het terugplaatsen van de mossen etc. een sedumdak, we waren het gelijk met elkaar eens. De dakbedekker vond het een heel leuk idee, en wilde graag even helpen met het opbrengen van de sedum.”

 

Wat zou je iemand adviseren die ook een groen dak wil?

“We hebben de spullen bij een specialistische  leverancier via internet besteld, en zijn instructies opgevolgd. De dakbedekker kon goed inschatten dat de dakconstructie (draagbalken) voldoende sterk is. Het geheel weegt ca 600 kg. Het bestaat uit drie lagen: een drainagesysteem, substraat en de sedummatten.”

Tags:

Wil je meer weten? Neem dan contact op!

Profiel Pauline van Norden

Pauline van Norden

Projectleider klimaat - circulaire samenleving