Excursie collectief warmtesysteem | voor energie-initiatieven

Excursie collectief warmtesysteem Terheijden

Servicepunt Energie organiseert een excursie naar een enorm inspirerend initiatief: Het Traais Energie Collectief. In Terheijden hebben ze één van de weinige collectieve warmtesystemen van Nederland, die met warmte uit de Mark (rivier) het dorp verwarmt. Ook hebben ze een eigen windmolen om het warmtenet van stroom te voorzien.

AANMELDEN

Eigen lokale energievoorziening

Met het Traais Energie Collectief bouwen inwoners van Terheijden aan een eigen, duurzame energievoorziening. Zon, wind en warmte van eigen bodem leveren genoeg energie voor het hele dorp. De opwek, distributie en levering van warmte, stroom en transitiegas organiseert het Traais Energie Collectief in een eigen werkmaatschappij: de Traaise Energie Maatschappij.

Goed voor dorp en inwoners

De opbrengsten blijven in Terheijden. Het dorp krijgt groene energie en de winst uit de stroomverkoop gaat in de eigen portemonnee of naar projecten om de leefbaarheid van het dorp te behouden. Het collectief legt verbinding met andere activiteiten in het dorp, zoals sportclubs, scholen, bibliotheek en het Puzzelbad.

Lokaal opgewekte energie

De energie wordt lokaal opgewekt, in de directe omgeving. Met energie uit de Mark, aardwarmte uit de Bergen, een eigen windmolen op De Noord en een uniek zonnepark, is de puzzel compleet en is er genoeg energie voor iedereen in Terheijden.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 28 november om 14 uur tot 16 uur, aansluitend borrel
Tijd:       14:00-16:00 uur
Locatie: ECstek Bredaseweg 26A Terheijden

Servicepunt Energie

 

Profiel Jessica Doorn

Jessica Doorn

Projectleider klimaat – duurzame warmte