Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Verspilling is Verrukkelijk!

Verspilling is Verrukkelijk!

Verspilling is Verrukkelijk is een platform van ondernemers met oplossingen voor voedselverspilling. Zij pakken voedselverspilling aan door positief te laten zien dat het anders kan. Ze ontwikkelen smaakvolle en mooie producten die gemaakt zijn van voedsel dat anders zou worden weggegooid, vergist of verwerkt tot diervoeder. Denk aan soep van kromme groente, bier van oud brood of zeep gemaakt van sinaasappelschillen. Onder het motto Verspilling is Verrukkelijk organiseren ze ook gezamenlijke evenementen en campagnes om bedrijven en consumenten te verleiden ook met het verminderen van voedselverspilling aan de slag te gaan.

Niemand vindt het leuk om eten weg te gooien. En toch gebeurt het elke dag opnieuw, in onvoorstelbare hoeveelheden. Dat is natuurlijk zonde van het eten zelf en zonde van het geld. Daarnaast is het ontzettend oneerlijk om eten weg te gooien, terwijl andere mensen sterven van de honger. Heftig!

Verspilling is Verrukkelijk is een platform die aandacht geeft aan organisaties die iets tegen voedselverspilling willen doen. Zo geeft AND Cheesetrade kaas een tweede leven, maakt Thijs de lekkerste Thijsthee van vers fruit en tovert de Tweede Jeugd brood om tot heerlijke croutons en tosti’s.

Deze en meer initiatieven vind je op de website van Verspilling is Verrukkelijk, bekijk ook deze video van restaurant Instock!

 


Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI