U-Thuis Meetup Energie-ambassadeurs 18 juni

april 29, 2022

Zaterdag 18 juni 2022 Meetup Energieambassadeurs

AANMELDEN

In ANNE vlakbij de Jaarbeurs, 14.00-16.30 uur, daarna borrel

Kom zaterdagmiddag 18 juni naar ANNE voor een meetup met verdiepende deelsessies voor energieambassadeurs! In ANNE staan diverse warmtepompen tentoongesteld die te bekijken zijn. Energie-U organiseert een carrousel om kennis en ervaringen uit te wisselen rondom huisbezoeken en gesprekken met bewoners.

Deelsessie 1
Joeri Bakker van TripleSolar komt vertellen over hun stille, efficiënte en innovatieve PVT-warmtepomppanelen; en hun kleine duurzame PVT-warmtepomp; en waarom dit een perfecte oplossing is voor woningcorporaties en particulieren om (in stappen) van het gas af te gaan. Daarnaast zal hij een aantal voorbeeldprojecten behandelen ter indicatie van de mogelijkheden van het PVT-systeem.

Complex Ronduit, Utrecht: Leeuwesteyn
Complex Ronduit, Utrecht: Leeuwesteyn

 

Deelsessie 2:
Chrith architects komt samen met de Groene Bouwmaterialen vertellen over hoe je de verduurzaming van woningen ook met biobased materialen kan doen. Waarom biobased isoleren en wat is dat eigenlijk, biobased isolatie? Daarna gaan we in op biobased isolatie per bouwdeel (wand, dak, vloer, meest voorkomende situaties bij renovatie) en biobased isolatie in relatie met het energieconcept in z’n geheel (lage temperatuurverwarming etc.).

 

Met borrel na afloop.

Programma:

13.30 uur: inloop
14.00 uur: start meetup met korte introducties over huisbezoeken:
– werving en intake huisbezoeken
– het bewonersgesprek
– de opvolging inclusief rapportage
14.40 uur: pauze en mogelijkheid tot volgen warmtepomp rondleiding
15.00 uur: start deelsessies
– biobased isoleren
– PVT systemen
16.30 uur borrel en mogelijkheid tot volgen warmtepomp rondleiding
17.30 uur einde

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in het kader van U-Thuis, het samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de regio Utrecht om energiebesparing bij particuliere woningen te versnellen.

 

Tags: