NMU zoekt klimaatambassadeurs

oktober 28, 2020

NMU zoekt klimaatambassadeurs

De NMU start in 2021 met het opleiden van klimaatambassadeurs. Daarvoor zoeken we bewoners en vrijwilligers die graag klimaatambassadeur willen worden.

We krijgen steeds vaker te maken met de gevolgen van klimaatverandering: hete zomers, lange perioden van droogte of juist wateroverlast bij korte en hevige neerslag. Het is belangrijk om onze leefomgeving hierop aan te passen, zodat we beter bestand zijn tegen deze omstandigheden.

Maar veel mensen vinden het lastig om te weten waar ze moeten beginnen bij het klimaatbestendig maken van hun huis, tuin en buurt. De NMU leidt daarom bewoners en vrijwilligers op tot klimaatambassadeur.

Bewoners kunnen met vragen terecht bij de ambassadeur in hun gemeente, die ze helpt en met ze meedenkt. Ook organiseren de ambassadeurs activiteiten in hun gemeente om andere bewoners te enthousiasmeren en gezamenlijk aan de slag te gaan.

Op dit moment zoeken we bewoners en vrijwilligers die graag klimaatambassadeur willen worden. Een klimaatambassadeur heeft interesse in klimaatadaptatie en wil graag samen met anderen aan de slag om concrete maatregelen te nemen. De NMU verzorgt een basistraining en kan helpen bij het organiseren van activiteiten.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

Ben je of ken je iemand die wel klimaatambassadeur zou willen worden. Kijk op onze projectpagina voor meer informatie of download de flyer.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier hieronder. Op 26 november organiseren we een startbijeenkomst, dan vertellen we graag meer!

Tags:
Profiel Jeannine van Bree

Jeannine van Bree

Duurzame mobiliteit | Groen-blauwe stad