Vandaag bestaat de NMU 50 jaar!

maart 9, 2022

50 Jaar NMU!

Vandaag, op 9 maart 2022 bestaat de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) precies 50 jaar! Een bijzondere mijlpaal om bij stil te staan. De komende maanden kijken we terug op 50 jaar NMU door iedere week een jaar uit te lichten. Welke uitdagingen speelden er dat jaar, hoe pakten we dat aan en welke successen werden er bereikt voor natuur en milieu. We kijken ook vooruit naar de uitdagingen die voor ons liggen. Er is nog veel werk te verzetten voor een mooie en duurzame provincie Utrecht. En we willen daarbij zoveel mogelijk samen werken. Ook komen we iedere week, 50 weken lang met 101 tips en uitdagingen (op gebied van onze thema’s). Tips die je makkelijk kunt toepassen en waarbij we samen een grote mooie stap kunnen maken naar een duurzamere en groene provincie. Volg daarvoor onze nieuwsbrief, facebookgroep met 101 klimaattips, instagram account of Linkedin pagina.

We komen dit jaar ook nog met een interessant jubileumprogramma, met interessante bijeenkomsten, cursussen, workshops en bijzondere acties. En we roepen iedereen op om met ons mee te doen. Want dat is iets wat we al 50 jaar doen, samenwerken. Alleen met onze honderden vrijwilligers, netwerk- en bewonersgroepen, gemeenten, bedrijven en partners kunnen we met succes blijven opkomen voor een mooi en duurzaam Utrecht.

Het jubileumprogramma
Bijeenkomsten, acties, challenges en evenementen in het teken van 50jaarNMU. Later meer info hierover.

De NMU tijdmachine van 1972 tot 2022
Wat waren de successen van 50jaarNMU en wat waren de belangrijkste acties en thema’s die speelden. Bekijk ze op de NMU tijdmachine.

101 tips en challenges
Omdat we 50 jaar bestaan nodigen we alle Utrechters uit mee te doen om de Provincie dit jaar nog duurzamer en mooier te maken. We komen met 101 tips en uitdagingen vanuit al onze werkvelden. Tips die iedereen makkelijk kan toepassen. En waarmee we samen een groot verschil kunnen maken. We gaan samen bomen planten, energie besparen, het zwerfafvalprobleem aanpakken, isoleren, energie opwekken, wijken vergroenen, gezonder en duurzamer eten en ook nog eens geld besparen. Mis ze niet de 101 tips, allemaal gerelateerd aan onze thema’s. Doe mee en volg onze facebookpagina met 101 tips, Instagram of linkedin pagina.

Tags: