Duurzaam enthousiasme bij ondernemers Plettenburg en De Wiers

november 27, 2020

Duurzaam enthousiasme bij ondernemers Plettenburg en De Wiers

Maandag 23 november organiseerden de NMU en de gemeente Nieuwegein een bijeenkomst over duurzaamheid voor bedrijven gevestigd op Plettenburg & De Wiers.

Wethouder Duurzaamheid Marieke Schouten trapte de bijeenkomst af met het delen van de ambitie van de gemeente Nieuwegein: “We willen in 2040 energieneutraal zijn. We werken daartoe ook regionaal samen, onder andere middels de Regionale Energiestrategie. Maar we hebben daarbij natuurlijk ook bedrijven nodig. Dus heel fijn om vandaag zo met elkaar om tafel te zitten, elkaar te inspireren en hopelijk de basis te leggen voor verdere samenwerking.”

Wethouder Economie Ellie Eggengoor, ook aangeschoven, vult aan: “Deze aanpak past goed, we moeten de terreinen aanpassen aan de toekomst. Naast duurzaamheid zijn ook andere thema’s belangrijk. Neem vooral contact op met de gemeente!”

Na een voorstelronde en een toelichting op wat de door de NMU gehouden interviews voor beeld opleverden, gingen aanwezigen de diepte in. Zo gingen verschillende experts in op mogelijkheden voor duurzame warmte (en koude), de circulaire economie, klimaatadaptatie in de vorm van (slimme) groen-blauw(-gele) daken en heel concreet: hoe je van koffiedik oesterzwammen en vervolgens heerlijke bitterballen maakt.

Aanwezigen reageerden enthousiast en deelden hun ideeën en samenwerkingskansen. NMU brengt nu verder in kaart hoe het vervolg zo optimaal mogelijk bij deze kansen en wensen aansluit. Wordt vervolgd!

Bedrijven die gevestigd zijn op Plettenburg en de Wiers en interesse hebben om zich aan te sluiten bij de bedrijven die willen gaan verduurzamen, meld u vooral bij Ieke Benschop van de NMU.

Tags:
Profiel Ieke Benschop

Ieke Benschop

Projectleider leefomgeving – duurzame bouw, duurzame daken en circulaire samenleving