Cursus: ‘Van bestemmingsplan naar Omgevingsplan’

mei 29, 2022

Cursus: ‘Van bestemmingsplan naar Omgevingsplan’ 

Binnenkort (1 januari 2023) treedt de Omgevingswet in werking. Er gaat veel veranderen. Daarom organiseert Adviespunt Ruimte voor geïnteresseerde inwoners en belangengroepen in september en oktober voor de tweede keer de cursus ‘Van bestemmingsplan naar Omgevingsplan’. 

Deze cursus belicht de belangrijkste veranderingen van de Omgevingswet en hoe je als bewoner of groene groep effectief kunt opkomen voor natuur, milieu en duurzaamheid in jouw omgeving en hoe je dat effectief kunt aanpakken.

De cursus najaar 2022 is inmiddels van start gegaan, je kunt je daarvoor niet meer aanmelden.

Wel kun je je op de interesselijst laten zetten voor voorjaar 2023, we brengen je dan op de hoogte zodra de data bekend zijn.

Ja hou mij op de hoogte!

De cursus bestaat uit een serie van 3 avonden.  

We gaan in niet alleen in op (de hoofdlijnen) van de Omgevingswet en de belangrijkste instrumenten. We behandelen ook de onderwerpen natuurbescherming, milieu en duurzaamheid in de nieuwe wet. Daarnaast gaan we in op participatie en hoe je invloed kunt uitoefenen op ruimtelijke plannen (en besluitvorming hierover). 

Na het volgen van de cursus kun je zelf adequaat reageren op omgevingsvisies en -plannen en effectief invloed uitoefenen in besluitvormingsprocessen over ruimtelijke plannen. Er is in de cursus ruimte voor inbreng van eigen casussen door deelnemers. 

In de cursus is ook ruimte voor onderlinge kennismaking, uitwisseling van ervaringen en samenwerking zodat verschillende mensen en groepen elkaar kunnen versterken. 

Data en plaats: 

  • Utrecht
  • aanvang 19.30 uur 

 

Tags:

“ “Goed initiatief. De cursus was voor mij verhelderend met goeie tips en suggesties van de docenten”. ”

Quote van eerdere deelnemer over de cursus

Voor meer informatie

Profiel Martha Harssema

Martha Harssema

Projectleider natuurinclusieve samenleving – ruimtelijke ordening

06 38 080 829 E-mail LinkedIn
Profiel Milan van Hulst

Milan van Hulst

Projectleider natuurinclusieve samenleving – ruimtelijke ordening

06 41 525 784 E-mail