Circulaire wijk zoekt geschikte locatie

juli 26, 2021

Circulaire wijk zoekt geschikte locatie

Circulaire (nieuw)bouw is niet alleen duurzamer, het kan ook sneller en goedkoper dan traditionele bouw. Wil je dat wel eens in het echt zien? Dat komt goed uit, want de NMU zoekt een locatie voor een circulaire wijk. Daar willen we grote groene stappen zetten. 

Circulaire ontwikkelaar Vides kan een woonwijk bouwen die volledig circulair, energiepositief, klimaatadaptatief en natuurinclusief is. De huizen zijn net zo duur of zelfs goedkoper dan vergelijkbare, traditionele woningen. En de oplevering gaat supersnel: in één dag, wind en waterdicht. De woningen bestaan uit minimaal 70% biobased materialen (lokale grondstoffen: vlas en tarwestro). Ze zijn remontabel. Het concept is al getest en wordt geleverd met garanties!

Heeft jouw gemeente een stuk grond beschikbaar voor deze toekomstbestendige woonwijk? We hopen van wel! Want er komen in 10 jaar 160.000 woningen bij in de regio. En wat zou het mooi zijn als we samen kunnen laten zien dat dit duurzaam, snel en betaalbaar kan.

Ben of ken je een ontwikkelaar die dit ook kan? Neem vooral contact met ons op (zie de contactpersonen hieronder). Hoe meer initiatieven, hoe beter!

Tags:

Heb je de gouden tip? Mail 'm naar Ieke of Matthijs!

Profiel Ieke Benschop

Ieke Benschop

Projectleider Duurzame Daken, Bouwen voor de toekomst