Bijeenkomst Convenant Duurzame Woningbouw 5 september

augustus 26, 2022

Bijeenkomst Convenant Duurzame Woningbouw 5 september

Als gemeente wil je snel betaalbare woningen bouwen. Maar je wilt ook dat die woningen circulair, natuurinclusief, klimaatadaptief en energiezuinig zijn. Gaat dat samen, en zo ja, hoe dan? Dat hoor je tijdens deze bijeenkomst op 5 september in het kader van het Convenant Duurzame Woningbouw.

Op 29 september gaan zoveel mogelijk publieke en private partijen het Convenant Duurzame Woningbouw ondertekenen. Daarbij kunnen ze hun ambitieniveau kenbaar maken; brons, zilver of goud. De NMU roept overheden op voor het hoogste ambitieniveau te gaan. Als zij koers bepalen, dragen we met elkaar het beste bij aan het oplossen van de huidige problemen en het voorkomen van nieuwe. Zie ook het ‘Handboek Bouwen voor de Toekomst’ dat veel goede voorbeelden beschrijft en experts aan het woord laat komen. En lees meer over het convenant op de website van de provincie Utrecht.

Omdat veel gemeenteraadsleden niet willen dat duurzame ambitie ten koste gaat van betaalbaarheid en snelheid van bouwen, gaan we specifiek op dat vraagstuk in tijdens deze bijeenkomst. Verschillende bouwers vertellen wat er nu al kan en hoe het industrieel biobased bouwen bijdraagt aan het oplossen van problemen. Zij gaan in op het effect hiervan op betaalbaarheid en tempo van bouwen. Ook hebben we experts op het gebied van duurzame mobiliteit die vertellen wat beleid voor parkeernormen en het aanbieden van deelmobiliteit oplevert. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige marktpartijen en experts.

Waar, wanneer en wie

Waar: Kanaal30, Kanaalweg 30, Utrecht (12’ fietsen vanaf Utrecht Centraal, 21’ lopen vanaf Vaartsche Rijn)
Wanneer:           Maandagavond 5 september, 19.00 uur – 21.00 of 21.30 uur
Wie: Gemeenteraadsleden van gemeenten uit de provincie Utrecht. Uiteraard zijn ook Statenleden en ambtenaren van gemeenten en provincie welkom.

Programma

19:00 Inloop, koffie, thee
19:15 Welkom en aanleiding door Josja Veraart, directeur Natuur en Milieufederatie Utrecht
19:25 Toelichting op Convenant duurzame woningbouw – Marrit van der Schaar, provincie Utrecht
19:35 Bouwers aan het woord: Pieter Stoutjesdijk (The Newmakers), John van der Doelen (Barli), Jan Walrecht (Natuurhuis van Strotec)
Duurzame mobiliteit-experts aan het woord: Eefke Verheij (Gemeente Utecht), Martien Das (Rijkswaterstaat)
20:15 Vragen aan bouwers en experts
21:00 Borrel en napraten
21:30 Afsluiting

Aanmelden

Wilt u hierbij zijn, meld u zich dan aan via de aanmeldlink.

 

Profiel Ieke Benschop

Ieke Benschop

Projectleider leefomgeving – duurzame bouw, duurzame daken en circulaire samenleving