Bewonersavond bij het Bewonerscollectief het Burgje

februari 25, 2019

Bewonersavond bij het Bewonerscollectief het Burgje

Woensdag 13 februari organiseerde de NMU samen met het Bewonerscollectief Het Burgje een bewonersavond voor de toekomstige bewoners van Het Burgje. 35 kopers waren aanwezig en lieten zich informeren.

De avond was een vervolg op een eerdere avond in januari over de aardgasvrije woning. Tijdens die avond ging het voornamelijk over het financiële aspect (zie verslag hier). Deze avond is georganiseerd om technische vragen te beantwoorden over de woning met warmtepomp. De presentatie van de avond 13 februari 2019 is hier te downloaden.

Deze avond is systeem-integratie specialist Nicolaas  van Everdingen (www.plushuis.nu) aanwezig. Nicolaas heeft het aanbod van de ontwikkelaars bestudeerd. Hij legt uit hoe de techniek werkt en benoemt daarbij wat hem is opgevallen in het plan voor Het Burgje.

Verwarmen met een warmtepomp vergt aandacht voor verwarming, ventilatie en (luchtdichtheid van de) schil. Een opsomming van alle informatie, vragen en antwoorden die tijdens de avond de revue passeerden vind je hier.

NMU geeft tot slot aan dat er door bewoners van Het Burgje in de regio meegedaan kan worden aan een buurtstroomproject. Zo is er in de gemeente vrijdag 15 februari een buurtstroom project opgeleverd op de Rumpst gemeentewerf. Er zijn verschillende projecten in voorbereiding waar gezamenlijke zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Kijk op https://www.energie-u.nl/buurtstroom-projecten-2/ voor projecten die open staan.

De avond wordt afgesloten met de afspraak dat bewoners gezamenlijk een aantal vragen aan Nijhuis stellen. Deze liggen op het vlak van de garantie op luchtdicht bouwen, de subsidie op de warmtepomp, de BTW-teruggave en de kostenopbouw van de aardgasvrije variant. Verder presenteert een mogelijke bouwbegeleider zich en ligt toe wat hij kan betekenen. De avond wordt afgesloten met afspraken over andere onderwerpen zoals de appelbomen, beukenhagen, laadpalen etc.

 

Voor meer informatie, bel of mail Ieke Benschop, i.benschop@nmu.nl; 06 16 878 023.

 

Tags: